Caută
Close this search box.

Riscul de infectare în magazin este mai mare decât la secția de vot

Riscul de infectare

Doctorul Virgil Musta, șeful Secției de de Boli Infecțioase a Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, este de părere că persoanele care merg la vot astăzi se expun unui risc de infectare mai mic, decât în cazul în care ar merge la cumpărături, într-un magazin.

Specialistul susține că în situația în care secțiile de votare vor respecta cu strictețe regulile care se aplică în spațiile închise în contextul crizei sanitare declanșată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

”Foarte probabil că numărul de persoane care sunt în magazin este mai mare decât numărul celor din sala de votare. Și acolo punem mâna pe tot felul de obiecte despre care nu știm dacă sunt contaminate. Eu cred că riscul de contaminare în magazin este mai mare decât la secția de vot”, a declarat medicul Virgil Musta, conform Europafm.ro, spune B1.ro.

”Nu magazinele reprezintă sursa de infecție, ci sursa de infecție este acolo unde ne întâlnim cu grupuri fără să respectăm distanțarea socială și fără să purtăm mască”, a mai spus medicul infecționist.

De asemenea, medicul a mai transmis populației, printr-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, că panica nu este o variantă pentru această perioadă de criză.

”Am trecut împreună prin tot felul de încercări în aceste luni, vor veni şi altele şi am încercat să învăţăm împreună cum să le tratăm şi cum să le depăşim”, a concluzionat șeful Secției de de Boli Infecțioase a Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri