Caută
Close this search box.

Robert Negoiță: Nu se pune problema să mă întorc în PSD

robert negoiţă

Gabriela Firea şi-a conturat noul drum politic. După ce a fost dată jos de pe fotoliul de primar general, Firea se îndreaptă către Parlamentul României. Însă, se pare că una dintre condițiile impuse de aceasta pentru a intra în cursa electorală este aceea ca Robert Negoiță să nu revină în PSD. Primarul Sectorului 3 al Capitalei, reales pentru un nou mandat la alegerile din 27 septembrie a fost ofertat de Marcel Ciolacu să se întoarcă în rândurile social-democraților. Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, Robert Negoiță a susținut însă că nu se pune problema revenirii sale în PSD.

Robert Negoiță dă asigurări că nu se va întoarce în PSD

”Domnul Ciolacu m-a sunat și mi-a spus să ne vedem și eu aveam intenție să vorbesc cu dânsul pentru că avem nevoie de majoritate în Consiliul local și mi-a propus să mă întorc în PSD. (…) Da, domnul Ciolacu mi-a făcut o invitație să mă întorc în PSD, dar nu se pune problema să mă întorc în PSD. (…) Ce treabă am eu cu cine candidează la parlamentare în PSD? Eu nu am legătură cu PSD, nu fac parte din PSD”, a spus Negoiță.

Totodată, acesta a explicat de ce nu a mai susținut-o pe Gabriela Firea în cursa pentru Primăria Capitalei pe care aceasta a pierdut-o în fața lui Nicușor Dan.

”Într-adevăr, eu n-am mai rămas în echipă cu doamna Firea pentru că, în opinia mea, a avut un mandat dezastruos la Primăria Generală. Faptul că finalizat două lucrări începute acum zece ani este total insuficient ca să vii să mai ceri votul o dată. Consider că nu este normal să susții o persoană pe care o consideri incapabilă să gestioneze situația în care își propune să mai fie încă un mandat. Eu m-am săturat, în Sectorul 3, să răspund reproșurilor oamenilor (…), sunt chestiuni cu care m-am confruntat în ultimii patru ani, o perioadă i le-am spus cât am putut eu de frumos, m-am oferit să fac treaba în locul dânsei, am făcut-o de cele mai multe ori (…), dar nu pot să încurajez așa ceva”, a mai declarat Robert Negoiță.

Negoiță, despre Gabriela Firea: Am refuzat să fac echipă cu un om care nu a înțeles că în administrația publică, singurul lucru care contează sunt proiectele

Negoiță face aceste precizări în contextul în care marți a publicat o postare amplă pe Facebook, în care a spus despre Firea că i-a pus piedici în dezvoltarea proiectelor de la Sectorul 3.

„Am refuzat să fac echipă cu un om care nu a înțeles că în administrația publică, singurul lucru care contează sunt proiectele pe care le-ai livrat cetățenilor. Alegerile reprezintă momentul unui bilanț, iar dacă acest bilanț nu se vede în calitatea vieții comunității, atunci ai pierdut.
– Am refuzat să fac echipă cu un primar general care, în relația cu primăria pe care am condus-o și o voi conduce, a fost, în primul rând, preocupată de cum să facă astfel ca instituția pe care o reprezint să nu facă prea multe lucruri, terorizată fiind de paranoia potrivit căreia eu mi-aș fi dorit ca prin lucrurile pe care le făceam pentru Sectorul 3 să atac ulterior fotoliul de primar general.

Nu, doamna fostă primar, îmi doream să mă ajutați să fac parcări pentru cetățenii Sectorului 3, să se facă deratizare în Sectorul 3, îmi doream să avem iluminat public în Sectorul 3, îmi doream ca bulevardele din Sectorul 3, aflate în subordinea dvs, să fie demne de un Sector European, îmi doream și eu apă caldă pentru comunitatea noastră. În esență, îmi doream să vă faceți treaba în raport cu cetățenii Sectorului 3, să rezolvați lucrurile care țineau prin lege de responsabilitatea Primăriei Generale. Și v-am rugat, ani de zile, iar când am văzut că nu vreți să faceți aceste lucruri, m-am oferit să le fac eu cu insituția pe care o conduceam, pe banii Sectorului 3, chiar dacă aveam un buget de șase ori mai mic”, a scris Negoiță pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri