Caută
Close this search box.

Roger Stone către Trump: Preia total puterea și impune legea marţială, dacă pierzi alegerile!

roger stone

Roger Stone, a cărui pedeapsă la 40 de luni de închisoare pentru mărturie mincinoasă, în ancheta privind ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, a fost comutată de prietenul său, președintele Donald Trump, îl îndeamnă pe acesta să preia puterea cu forța, dacă va pierde scrutinul din noiembrie, și să-i aresteze pe Bill și Hillary Clinton, dar și pe Mark Zuckerberg, relatează The Guardian.

Controversatul strateg republican, ce îl are tatuat pe Richard Nixon pe spate (președintele american implicat în Scandalul Watergate, în urma căruia a fost silit să demisioneze la 9 august 1974- n.red), a mințit Congresul SUA, în privința implicării sale în Afacerea WikiLeaks, din campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2016, când hackerii au obținut date despre mail-urile rivalei lui Trump, democrata Hillary Clinton.

Stone nu l-a denunțat pe Trump, în cursul anchetei ce a urmat, fiind condamnat pentru mărturie mincinoasă la 40 de luni de închisoare. Uzând însă de anumite preorogative prezidențiale privind grațierea, Trump a dispus însă comutarea pedepsei. Amândoi s-au aflat sâmbătă în Nevada, la evenimente electorale.

Într-o intervenție la o emisiune online moderată de un specialist în teorii ale conspirației, Roger Stone a reluat teza favorită a lui Trump, legată de o posibilă fraudare a alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, prin intermediul votului prin corespondență, mergând cu scenariul și mai departe, informează HotNews.

Stone a declarat că Trump ar trebui să ia în considerare invocarea Actului Insurecției și să-i aresteze pe soții Clinton, pe CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, fostul lider al majorității din Senat ,Harry Reid, Tim Cook de la Apple și pe ”oricine altcineva despre care se poate dovedi că este implicat în activități ilegale”.

“Voturile din Nevada ar trebui ridicate în noaptea alegerilor, de către forțele federale, și scoase în afara statului. Sunt complet corupți. Nici un vot din Nevada nu ar trebui luat în considerare, dacă asta se dovedește a fi real”, a comentat el, adresându-se direct președintelui Donald Trump. Ultima oară când republicanii au câștigat Nevada a fost în anul 2004.

Actul Insurecției din 1807 permite președintelui să folosească trupele federale, pentru aplicarea legii. Ultima oară a fost pus în aplicare în 1992, însă activarea acestei prevederi a fost îndelung dezbătută și în această vară, pe fondul masivelor proteste Black Lives Matter, declanșate după moartea lui George Floyd, în mai.

Trump a decis însă să trimită pur și simplu trupele federale în Portland, locul unde au izbucnit protestele, fără a invoca actul respectiv, mișcare considerată controversată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri