Caută
Close this search box.

Să fie vaccinul furat de la Oncogen? China, picături în nas anti-Covid aflate în teste

vaccinul

China a început testarea pe oameni a unui vaccin anti-Covid administrat sub forma unui spray nazal, împotriva coronavirusului, exact cum proiectează să o facă centrul Oncogen, de la Timişoara.

Acesta imită infecția naturală a virusurilor respiratorii, pentru a stimula răspunsul imun al organismului împotriva agentului patogen care provoacă Covid-19.

Şeful clinicii Oncogen, Virgil Păunescu, care se ocupă de un proiect al unui vaccin românesc anti-Covid, de asemenea sub forma unui spray nazal, a declarat presei că, în martie, a fost contactat de chinezi, pentru stabilirea unei colaborări, de bună credinţă le-a trimis studiile, apoi nu a mai primit nici un semn şi se gândeşte că ideile timişorenilor ar fi putut fi furate.

Vaccinul este al zecelea care intră în teste în China și a fost dezvoltat de Universitățile Xiamen și Hong Kong, în colaborare cu producătorul de vaccinuri Beijing Wantai Biological, informează Biziday.

Sprayul intranazal a fost dezvoltat anterior ca vaccin pentru gripă sezonieră și este recomandat pentru utilizare în rândul copiilor și adulților care doresc să evite vaccinul injectabil.

Spray-ul conține virus gripal atenuat, care transportă segmentele genetice ale proteinei vârf a coronavirusului. Administrat nazal, acesta imită infecția naturală a virusurilor respiratorii pentru a stimula răspunsul imun al organismului împotriva agentului patogen care provoacă Covid-19.

Studiile preclinice au arătat că vaccinul nazal poate reduce semnificativ leziunile pulmonare la șoareci și hamsteri atunci când este provocat de coronavirus, a raportat o publicație afiliată ministerului Cercetării din China.

Aceasta este abia prima fază de testare, dar China mai are un vaccin dezvoltat și ajuns în faza a III-a. Companiile farmaceutice vestice sunt sceptice în legătură cu acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri