Caută
Close this search box.

Şefa ONAC, sabotoarea licitației pentru tablete, e pila lui Tăriceanu și Chițoiu şi a fost numită de Dăncilă

şefa onac

Prețurile achizițiilor sanitare făcute de stat în starea de urgență au fost umflate serios. Cel mai probabil, legal. Șefa instituției, Cornelia Nagy, fără nici un fel de experiență în achiziții de volum mare, este pila comună a lui Tăriceanu și Chițoiu și a fost susținută de Viorica Dăncilă.

310 milioane de euro. Atât au primit până în prezent Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate și compania de stat Unifarm SA, conduse de Cornelia Nagy, respectiv de Adrian Ionel, pentru a cumpăra în regim de urgență medicamente și materiale sanitare petru eforturile de a reacționa la pandemia de coronavirus.

O serie de achiziții controversate, însă, au generat suspiciuni de corupție. Iar acestea din urmă au fost accentuate de secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, care a cerut public imunitate în fața procurorilor pentru orice persoană care comite abateri de la regulile achizițiilor publice.

Parchetul General, condus de procurorul general Gabriela Scutea, pare că respectă cu sfințenie cererea lui Raed Arafat, spune jurnalistul Petru Zoltan, de la Newsweek. Cel puțin deocamdată.

În primăvara anului 2018, Orlando Teodorovici, în calitate de ministru al Finanțelor Publice din România, a cerut Guvernului Dăncilă să emită o Ordonanță de Urgență pentru înființarea Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC).

Instituția urma să funcționeze în subordinea Ministerului Finanțelor Publice cu misiunea de a organiza procedurile pe achiziții finanțate din fondurile structurale aferente perioadei de programare financiară 2014-2020, fonduri structurale în valoare de aproximativ 43 miliarde de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri