Şefa Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) de la Maternitatea Bucur este infectată cu noul coronavirus iar în prezent este în curs de finalizare o anchetă epidemiologică, informează conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Bucureşti. Doctorița a mers la spital, deși avea febră.

„În cursul zilei de vineri, 4 septembrie, d-na doctor Rodica Ologu, şef de secţie ATI Maternitatea ‘Bucur’, s-a prezentat la serviciu, fiind de gardă, deşi prezenta simptome sugestive pentru infecţia cu COVID-19.

Cu bună ştiinţă, doctoriţa Ologu a evitat completarea rubricii de temperatură din cadrul chestionarului de triaj, deşi prezenta febră”, susține conducerea unității într-un comunicat de presă.

Potrivit aceleiaşi surse, medicul a purtat echipament de protecţie pe toată durata gărzii şi a stat izolată în cabinet.

„Ulterior, doctoriţa Ologu s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sfântul Ioan”, unde a fost izolată corespunzător şi testată. Rezultatul a ieşit pozitiv şi a fost transferată la Institutul „Victor Babeş”. A fost demarată imediat anchetă epidemiologică, care se află în curs de finalizare”, informează maternitatea.

119 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =