Colonelul Bogdan Enescu, șeful Jandarmeriei Române, a fost pus sub acuzare de DNA, pentru uzurparea funcţiei, anunţă Realitatea TV.

Enescu s-a prezentat astăzi, la sediul DNA, într-un dosar în care este suspect că și-ar fi aprobat ilegal sute de ore suplimentare, în starea de urgență, și astfel ar fi încasat ilegal zeci de mii de lei. Acesta a spus că nu și-a luat avocat și, în opinia sa, este nevinovat.

“Nu mi-am luat avocat. În opinia mea sunt nevinovat. Sunt aspecte tehnice pe care le va clarifica domnul procuror de caz”, a declarat Bogdan Enescu. Întrebat dacă este cazul să-și dea demisia, el a spus că “sub nici o formă nu intrăm în astfel de speculații”, spune Digi24.

Dosarul a fost deschis de DNA în urma unei sesizări făcute de Corpul de Control al Ministerului de Interne.

În luna iulie au fost făcute verificări la Jandarmeria Română, constatându-se că șeful acestei instituții, colonelul Bogdan Enescu, dar și doi foști șefi – colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea – și-ar fi aprobat ilegal sute de ore suplimentare, în starea de urgență, și ar fi încasat încasat ilegal zeci de mii de lei.

Doar șeful Jandarmeriei și-ar fi aprobat ilegal 900 de ore suplimentare de muncă, prejudiciul fiind de circa 40.000 de lei. El ar fi aprobat și orele suplimentare în cazul celor doi subalterni.

Acuzația adusă ar fi de uzurpare a funcției. Conform surselor Digi24, prejudiciul este de aproximativ 80.000 de lei. Și ceilalți doi șefi ai Jandarmeriei ar urma să fie audiați săptămâna aceasta, la DNA.

273 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 4 =