Caută
Close this search box.

Și tu bei cafeaua dimineața? Specialiștii avertizează! Ce au descoperit

Majoritatea oamenilor de pe Glob consumă cafea dimineața și nu numai. Specialiștii atraga atenția asupra unui lucru esențial. Este vorba despre modul în care ne facem cafeaua.

Potrivit unui studiu realizat peste Ocean, cei care consumă cafea la espressor riscă să se îmbolnăvească, aparatul fiind unul dintre locurile unde se află cei mai mulți microbi.

Cercetătorii americani au vrut să afle care este cel mai murdar loc din casă. Aceștia spun că toaleta este mult mai curată decât credem noi, iar problema apare atunci când tragem apa. Specialiștii recomandă să închidem capacul în momentul în care ne ridicăm de pe toaletă.

De ce să facem acest lucru?

În cazul în care nu vom lăsa capacul, microbii din toaletă se vor împrăștia prin toată baia, inclusiv pe periuța noatră de dinți. Bacteria E-Coli se poate dezvolta perfect în baie. Specialiștii ne recomandă să ne spălăm cu apă fierbinte de 3 ori pe zi.

De asemenea, lavetele de bucătărie sunt și ele un focar de bacterii. Acestea pot aduna bacterii precum E-Coli și Salmonella. Cel mai bine este să le înlocuiți săptămânal.

Un alt loc plin cu bacterii este espressorul de cafea. Americanii spun că în rezervorul de apă al aparatului se adună cele mai multe bacterii. Acesta trebuie curățat foarte des pentru a evita îmbolnăviri.

Un răspuns

  1. Igiena este foarte importanta in orice domeniu alimentar, inclusiv cand vine vorba despre espressor. Acesta trebuie mentinut curat, igienizat si astfel ne vom bucura de o cafea buna in fiecare dimineata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri