Caută
Close this search box.

Spectacole suspendate la Opera Națională București: 10 angajați, confirmați cu coronavirus

Spectacolele au fost suspendate, după ce 10 angajați ai Operei Naționale București au fost confirmați cu COVID-19.

Persoanele confirmate pozitiv se află în acest moment în izolare.

După aducerea la cunoștiința instituției de către prima persoană testată pozitiv, toți contacții direcți ai acesteia s-au izolat la domiciliu, ulterior, după testare, și aceștia fiind confirmați pozitiv, transmit reprezentanții operei.

Insituția precizează că s-au respectat măsurile de precauție în vigoare, la accesul în incinta Operei Naționale București s-a măsurat temperatura de către personalul de la pază, pentru fiecare angajat în parte, accesul fiind interzis dacă la 3 măsurări consecutive temperatura este mai mare de 37,3 grade.

„Există căi separate de acces – intrare/ieșire din instituție. A fost respectat portul obligatoriu al măștii de protecție în toate spațiile închise, precum și păstrarea distanței sociale de minim 2 metri, au fost puse la dispoziția tuturor compartimentelor recipiente cu dezinfectanți și măști de protecție medicale”, precizează sursa citată.

De asemenea, fiecare angajat a fost informat de către superiorii ierarhici despre măsurile de prevenție și combatere a noului coronavirus, iar în toate spațiile închise există afișate informări cu aceste măsuri.

În urma întrunirii Consiliului Administrativ de astăzi, 3 septembrie 2020, s-a luat decizia ca tot personalul artistic să intre în studiu la domiciliu pentru următoarele 14 zile, spectacolele fiind suspendate, urmând ca acesta să fie reprogramate la o dată ulterioară. S-a dispus sporirea măsurilor de protecție pentru toți angajații instituției, în acest sens s-au achiziționat nebulizatoare în vederea dezinfectării periodice a încăperilor şi asigurarea suplimentară a tuturor materialelor de protecţie.

În prezent, este doar o evoluție normală în condițiile unei transmisii comunitare extinse a virusului, se mai arată în comunicatul Operei București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri