Caută
Close this search box.

STUDIU. Persoanele obeze prezintă un risc ridicat de a face o formă gravă de COVID-19

Persoanele obeze prezintă un risc ridicat de a suferi forme grave de COVID-19, conform unui studiu recent, citat marţi de agenţia Xinhua și preluat de Agerpres.

Doar un pacient din zece care au ajuns la Terapie Intensivă din cauza COVID-19 se încadra în intervalul de greutate corporală sănătoasă, potrivit studiului condus de doctor Francois Pattou, directorul Departamentului de Chirurgie Generală şi Endocrină de la Spitalul Universitar din Lille, Franţa.

Aproximativ o jumătate dintre cei 124 de pacienţi internaţi la ATI din eşantionul de persoane cu COVID-19 erau obezi, iar majoritatea celor rămaşi erau supraponderali.

Prin comparaţie, într-un grup de control de 306 pacienţi internaţi la terapie intensivă din alte motive, fără COVID-19, doar „un sfert aveau obezitate sau obezitate severă; un alt sfert erau supraponderali, iar circa jumătate se încadrau în intervalul de greutate sănătoasă”, potrivit studiului.

„La câteva luni în cadrul pandemiei COVID-19, riscul crescut pe care îl prezintă acest virus pentru persoanele care suferă de obezitate nu ar putea fi mai clar”, a declarat Pattou.

„Datele noastre demonstrează că riscul de a se ajunge la forme mai grave de boală creşte odată cu IMC (indicele de masă corporală – n.r.), până la punctul în care aproape toţi pacienţii cu COVID-19 de la terapie intensivă vor ajunge (conectaţi) la un ventilator”, a precizat medicul.

Constatările acestui studiu vor fi prezentate în cadrul ediţiei din acest an a Congresului european şi internaţional asupra obezităţii (ECOICO 2020), desfăşurată online în contextul pandemiei, în perioada 1-4 septembrie, potrivit paginii oficiale a evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri