Zeci de mii de persoane participă duminică după-amiază, la Minsk, la un nou protest împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, în timp ce Ministerul belarus de Internea a anunţat că în acest weekend au fost reţinuţi 250 de manifestanţi, dintre care 87 se află în arest, relatează agenţiile DPA şi AFP.

Potrivit unui reporter al AFP, cele câteva zeci de mii de persoane formează o coloană de câţiva kilometri în centrul capitalei Belarusului. În acest timp, agenţia Reuters susţine, potrivit Agerpres, că acolo ar fi circa o sută de mii de manifestanţi.

Conform DPA, pe străzile din Minsk sunt vizibile dispozitive masive ale forţelor de ordine, iar proteste au loc de asemenea în alte oraşe ale ţării.

Acesta este al cincilea weekend consecutiv de manifestaţii împotriva realegerii lui Lukaşenko în urma scrutinului prezidenţial din 9 august, pe care opoziţia îl consideră fraudat.

Potrivit grupului de apărare a drepturilor omului Viasna, multe dintre persoanele arestate recent sunt femei şi au existat cazuri de violenţă în timpul acţiunilor de reţinere a acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.