Caută
Close this search box.

Țara din Europa care se laudă că a învins pandemia

covid-19

Suedia este primul stat din Europa care susține că ar fi reușit să învingă pandemia provocată de coronavirus.

Suedia a fost criticată pentru că nu a luat nicio măsură dintre cele adoptate de celelalte state, iar acum conducerea acestui stat susține că strategia lor i-a ajutat să țină pandemia în frâu. Cu toate acestea, Suedia se află pe locul 13 în lume după numărul de morți la un milion de locuitori, în condițiile în care are o densitate foarte mică a populației și nici nu este o destinație turistică de top.

După ce state din lumea întreagă au decis să își închidă granițele și să intre în stare de urgență, autoritățile din Suedia au decis să procedeze exact pe dos. Experții sunt de părere că Suedia a reușit să pună capăt pandemiei deoarece nu au închis țara și ar fi obținut imunitatea de turmă, transmite Daily Mail.

Cu toate că au existat critici din întreaga lume cu privire la metoda adoptată de suedezi, oamenii de știință sunt de părere că acest lucru a împiedicat apariția celui de-al doilea val al pandemiei.

În același timp însă, țări care au luat măsuri draconice de carantină se confruntă acum cu valul doi al pandemiei.

Profesorul Kim Sneppen, expert în răspândirea coronavirusului la Institutul Niels Bohr din Copenhaga, a spus că Suedia ar fi învins pandemia.

„Există unele dovezi că suedezii au acumulat un grad de imunitate la virus care, împreună cu ce mai fac pentru a opri răspândirea, este suficient pentru a controla boala. Poate că epidemia s-a încheiat acolo”, a spus profesorul Kim Sneppen, expert în răspândirea coronavirusului la Institutul Niels Bohr din Copenhaga, adăugând că Suedia ar fi învins pandemia.

Spre deosebire de alte state din Europa, singurele demersuri clare pe care le-a făcut coaliția condusă de social-democrați au fost închiderea universităților și a colegiilor de învățământ superior, precum și ordinul dat restaurantelor și barurilor de a servi clienții doar la mese și nu la bar, astfel încât să nu existe un contact fizic.

Există, de asemenea, ordine privind interzicerea adunărilor publice. Limita a fost stabilită la 50 de persoane, semnificativ mai generoasă decât în alte țări europene. Cât îi privește pe elevii suedezi sub 16 ani, aceștia au continuat să meargă la școală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri