Caută
Close this search box.

Timiș: Reţea de falsificatori de carduri, destructurată de DIICOT după un flagrant și șase percheziții

Procurorii DIICOT Timișoara au destructurat o rețea specializată în infracțiuni informatice. Trei inculpați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în cazul unui al patrulea a fost dispusă măsura controlului judiciar. Ei sunt acuzați că au intrat în posesia datelor de identificarea a mai multor carduri bancare, apoi au cumpărat mai multe bunuri de valoare de pe internet. În acest caz s-a desfășurat și o operațiune de prindere în flagrant, urmată de șase percheziții. Mai multe obiecte de valoare și suma de 15.000 de lei au fost ridicate în timpul descinderilor.

Grupare specializată în infracțiuni informatice, destructurată de DIICOT

Grupul s-a constituit anul trecut. Inculpații ar fi folosit metoda „skimming” pentru a intra în posesia datelor de identificarea a mai multor carduri bancare din Mexic și din unele state europene. Cu ajutorul acestora, ar fi cumpărat mai multe bunuri de valoare de pe internet.

„Sub coordonarea liderului grupării, cei doi locotenenți aveau rolul de a identifica și de a atrage în angrenajul infracțional diferite persoane, care să fie folosite pe post de „săgeți” în achiziționarea de diferite bunuri de valoare, plătite cu cardurile clonate.

În acest scop, datele de carduri bancare sustrase prin metoda „skimming” erau stocate în memoria mai multor telefoane mobile care erau predate „săgeților” în vederea folosirii lor la efectuarea de achiziții. Sumele astfel obținute erau predate celor 3 inculpați, în schimbul unui comision stabilit cu fiecare dintre „săgeți” în parte”, se arată într-un comunicat DIICOT.

DIICOT: Un flagrant și șase percheziții, efectuate în dosar

Pe 1 septembrie, procurorii DIICOT și ofițerii de poliție judiciară au realizat o acțiune de prindere în flagrant a unui inculpat.

Au urmat șase percheziții pe raza județelor Timiș și Arad, în urma cărora au fost ridicate 7 laptopuri, 9 telefoane mobile, 7 HDD-uri, 9 cartele telefonice și suma de 15.000 de lei.

Persoanele vizate în dosar sunt acuzate de constituire a unui grup infracțional organizat, interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.
Inculpații vor ajunge în fața judecătorilor de la Tribunalul Timiș cu propunere de arestare preventvă pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri