Caută
Close this search box.

Tinerii fermieri pot primi în concesiune 50 de hectare de teren de la stat

Guvernul a aprobat o hotărâre prin care tinerii fermieri pot beneficia de o suprafaţă de până la 50 de hectare, în concesiune, prin Agenţia Domeniilor Statului, a anunțat, vineri, Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului, potrivit Agerpres.

„Este vorba de proiectul de hotărâre de guvern pentru modificarea normelor de aplicare la legea privind funcţionarea Agenţiei Domeniilor Statului.

Este un act normativ care permite realizarea unuia dintre programele incluse în Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică al Guvernului condus de domnul prim-ministru Ludovic Orban, respectiv completarea programului de instalare a tinerilor fermieri, pe lângă subvenţiile acordate din fonduri europene, acordarea facilităţii acestor tineri fermieri de a beneficia de o suprafaţă de până la 50 de hectare, concesionată din proprietatea statului, aflate în proprietatea statului prin Agenţia Domeniilor Statului.

După adoptarea acestui proiect de hotărâre de guvern, practic, Ministerul Agriculturii va putea implementa programul de instalare a tinerilor fermieri cu teren concesionat de la stat de până la 50 de hectare „, a explicat Ionel Dancă, de la Palatul Victoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri