Caută
Close this search box.

Un avion MiG-21 s-a prăbuşit. Piloţii au murit

O tragedie aviatică a avut loc astăzi. Un avion MiG-21 s-a prăbuşit, iar piloții au murit pe loc. O altă persoană este rănită.

Un avion de luptă al forţelor aeriene sârbe s-a prăbuşit vineri, iar ambii piloţi au murit în accident, a declarat un procuror citat de presa locală, relatează dpa, scrie Agerpres.

„Au existat unele speculaţii că s-au ejectat… dar este sigur că ambii piloţi au murit”, a declarat procurorul pentru districtul Sabac, Zoran Obradovic, pentru ediţia online a cotidianului Novosti.

O persoană rănită

Obradovic a mai declarat că bărbatul pe care a cărui proprietate s-a prăbuşit avionul MiG-21 a fost rănit şi a fost transportat la spital cu arsuri grave, dar se află în stare stabilă.

Avionul MiG-21 cu o vechime de zeci de ani s-a prăbuşit în curtea unei ferme din Brasina, un sat din vestul Serbiei. Ministerul Apărării a afirmat că avionul a trecut regulat prin lucrări de mentenanţă şi a fost verificat meticulos înainte de decolare.

Unsprezece versiuni ale MiG-21 au făcut parte din flota aeriană iugoslavă şi apoi sârbă din 1963 şi până în prezent. Cel mai recent escadron a ajuns în ţară în 1983, potrivit site-ului Ministerului Apărării.

Avioane utilizate pentru instrucție

Avioanele de luptă MiG-21 rămase sunt utilizate pentru instrucţie de luptă. Serbia are şi un escadron de avioane de luptă mai moderne MiG-29.

Uniunea Sovietică a dezvoltat avionul de luptă MiG-21 în anii 1950 şi l-a inclus în flota sa aeriană în 1959.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri