Cardinalul Luis Antonio Tagle, membru important al administraţiei Vaticanului, a contractat noul coronavirus, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, relatează dpa.

Tagle a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 după ce a fost testat joi, la sosirea în Manila, a spus Bruni. Cardinalul nu prezintă simptome şi va rămâne în izolare în Filipine, a adăugat el, conform Agerpres.

Persoanele de la Vatican care s-au aflat recent în contact cu cardinalul sunt testate, a spus purtătorul de cuvânt, menţionând că Tagle a făcut un test pentru coronavirus pe 7 septembrie, iar rezultatul a fost negativ.

Luis Antonio Tagle, 63 de ani, este şeful Congregaţiei pentru Evanghelizarea Popoarelor, departamentul Vaticanului pentru activitate misionară, cunoscut şi sub vechiul său nume în latină Propaganda Fide.

El este unul dintre cei mai tineri cardinali ai bisericii, provine din Filipine şi anterior a fost arhiepiscop de Manila.

În calitate de membru de rang înalt al Curiei, organismul de conducere al Vaticanului, Tagle are acces la suveranul pontif, dar pentru moment nu este clar dacă cei doi s-au întâlnit recent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.