Situație de necrezut la o școală din județul Suceava. Un învățător care suferă de mai multe boli a intrat în greva foamei pentru că ar fi fost obligat să meargă la școală.

Cadrul didactic predă la Școala Gimnazială Nr. 2 din Frătăuții Noi și a intrat miercuri în greva foamei, în fața Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ).

Sorin Foca, în vârstă de 55 de ani, suferă de mai multe afecțiuni medicale, printre care diabet și hipertensiune arterială. El este revoltat de faptul că oamenii din conducerea școlii unde predă i-au refuzat cererea de a ține cursurile online.

Învățătorul din Suceava recunoaște că se teme atât pentru propria sănătate, cât și pentru cea a copiilor cărora le predă ore. Acesta dezvăluie că igiena din instituția de învățământ unde lucrează nu este la cele mai ridicate standarde în perioada pandemiei.

”Sincer să fiu, la comorbiditățile pe care le am și la igiena destul de precară din școală, îmi este teamă atât pentru mine, cât și pentru copii.

Am vorbit cu părinții acestora și cei mai mulți au fost de acord să ținem cursurile online, chiar dacă nu avem mijloacele necesare pentru așa ceva. Cum s-a putut din martie până în iunie cred că se poate și acum”, a spus Sorin Foca, conform Monitorul de Suceava.

În plus, pe lângă lipsa unei igiene corespunzătoare, bărbatul, care predă de peste trei decenii, mai exact 35 de ani, a mai precizat că sala de clasă în care predă nu permite rabatarea geamurilor, iar aerisirea interiorului, esențială pentru condițiile actuale, nu se poate realiza în condiții optime.

Pe lângă toate acestea, Sorin Foca a mai spus că o parte din cei 17 elevi pe care îi are la clasa a III-a provin din comunitatea de romi, iar mulți dintre ei au revenit din străinătate fără a sta în izolare.

Învățătorul prezintă dovezi privind starea de sănătate

”Am depus cerere pentru a putea preda online încă de luni, dar mi s-a spus că nu se poate. Eu am hârtie de la medicul diabetolog, prin care se confirmă că sunt în categoria de risc ridicată în cazul infectării cu Covid, așa încât nu înțeleg acest refuz.

Primele trei zile am fost la școală, dar de acum sunt decis să nu mai predau în sala de clasă. Iar în greva foamei voi sta atât cât îmi permite starea de sănătate”, a precizat Sorin Foca pentru sursa citată.

În momentul protestului individual, învățătorul avea asupra sa și aparatul pentru testarea glicemiei, iar acesta indica valoarea de 267.

Sosit la sediul IȘJ Suceava, directorul Școlii Gimnaziale Frătăuții Noi, Vasile Olar, a precizat doar că problema ridicată de învățătorul Sorin Foca va fi pusă în discuția Consiliului de Administrație, iar aici se va lua o decizie.

 

94 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 6 =