Caută
Close this search box.

Un vaccin anti-Covid, bazat pe proteine, va fi testat pe oameni

vaccinuri

GlaxoSmithKline şi Sanofi vor începe să testeze pe oameni pentru prima dată vaccinul anti-Covid-19 bazat pe proteine, în urma rezultatelor promiţătoare din studiile anterioare.

Vaccinul dezvoltat de GSK, cu sediul la Londra, şi Sanofi, cu sediul la Paris, combină tehnologia existentă utilizată de Sanofi pentru a-şi face vaccinul împotriva gripei, împreună cu un supliment de la GSK, cunoscut sub numele de adjuvant, care poate fi amestecat cu un vaccin pentru a declanşa o reacţie imună mai puternică, potrivit Mediafax.

Companiile au declarat că studiul clinic, care implică 440 de adulţi sănătoşi în SUA, a fost conceput pentru a evalua siguranţa şi răspunsul imun al vaccinului şi se speră că primele rezultate vor fi disponibile în decembrie 2020.

Dacă rezultatele sunt pozitive, va urma o nouă etapa de testare la scară mai largă, iar aprobarea sa ar putea avea loc în prima jumătate a anului 2021.

Combinate, cele două firme farmaceutice au cea mai mare capacitate de fabricare a vaccinurilor din lume şi ar putea viza producerea unui miliard de doze în 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri