Caută
Close this search box.

Ursula von der Leyen vrea consolidarea securității: Uniunea Europeanu trebuie să aibă o agenţie publică de cercetare biomedicală

Ursula von der Leyen

Uniunea Europeană va crea propria agenţie de cercetare biomedicală şi va convoca un summit global privind sănătatea anul viitor în Italia într-o încercare de a se pregăti mai bine pentru viitoarele pandemii, a declarat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a făcut apel de asemenea la o „Uniune Europeană a sănătăţii” şi la consolidarea sistemului european de sănătate, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

Ea a anunţat că va propune întărirea Agenţiei Europene a Medicamentelor şi a Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, precum şi crearea unei agenţii europene pentru cercetare şi dezvoltare avansate în domeniul biomedical, aşa cum există în SUA.

„Şi pentru că aceasta a fost o criză globală, trebuie să învăţăm lecţiile globale. De aceea, împreună cu premierul (italian Giuseppe) Conte şi preşedinţia italiană a G20, voi convoca un summit global privind sănătatea pentru anul viitor în Italia”, a spus Ursula von der Leyen, în primul său discurs privind starea Uniunii susţinut în Parlamentul European.

„Trebuie să facem astfel încât noul nostru program ‘UE pentru sănătate’ să reziste probei timpului”, a declarat ea.

În același context, oficialul UE a afirmat că pandemia de coronavirus şi incertitudinea pe care aceasta o aduce nu s-au terminat şi că europenii „suferă în continuare” şi trăiesc „o perioadă de anxietate puternică”.

„Prioritatea noastră este să trecem împreună prin această probă”, a spus Ursula von der Leyen în primul său discurs despre starea Uniunii, susţinut în plenul PE.

Ea a spus că UE trebuie să continue să protejeze vieţile oamenilor şi bunurile lor, acesta fiind „cel mai important lucru”.

Ursula von der Leyen a anunţat că propune organizarea unui summit global al sănătăţii care să aibă anul viitor în Italia.

Preşedinta CE a salutat „forţa” de care au dat dovadă europenii în ultimele şase luni şi le-a mulţumit medicilor şi infirmierilor, precum şi tuturor celorlalţi lucrători din prima linie, „care şi-au asumat riscuri pentru noi toţi”.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri