Caută
Close this search box.

USR acuză votarea transpartinică a legii pentru „un tun imobiliar de peste 300 milioane de euro” în zona Romexpo

USR acuză PSD, PNL și PMP că au votat un proiect legislativ prin care se realizează „o devalizare cu mâna Parlamentului în valoare de 300-400 milioane de euro”.

Inițiativa prevede transferul a 48 de hectare din zona Romexpo în proprietatea Camerei de Comerț. Deși proiectul a fost depus de PMP, modificările în comisia de industrii au fost aduse de PSD. În favoarea proiectului au existat 178 de voturi „pentru”, 13 „abțineri”, 35 de voturi au fost împotrivă, iar doi deputați nu au votat.

Liderul grupului USR susține, potrivit romania.europalibera.org, că proiectul este cu dedicație pentru un dezvoltator imobiliar, grupul Iulius controlat de Iulian Dascălu, care dorește să construiască în zona Romexpo un proiect imobiliar.

În acest sens, au fost depuse la Primăria Capitalei actele necesare pentru obținerea Planului Urbanistic Zonal. Proiectul imobiliar prevede 14 clădiri noi, unele ajungând până la 42 de etaje, iar în cadrul investiției ar urma să apară și un Muzeu de Artă dedicat lui Constantin Brâncuși, un parc acvatic și un muzeu de Istorie Monetară.

„Am numit proiectul drept un tun imobiliar transpartinic, proiectul e inițiat de PMP, dar votat de PNL, PSD și Pro România. Terenul e în administrarea RAAPPS, există o lege care permite RAAPPS să scoată la licitate publică deschisă, să obținem niște sute de milioane de euro.

România alocă anual pentru construcția de drumuri și autostrăzi 300 de milioane de euro acum e o devalizare a statului prin lege cu mâna Parlamentului”, a declarat deputatul USR.

Cătălin Drulă susține că „legea este cu dedicație pentru grupul Iulius”, care dorește să dezvolte un proiect imobiliar în zonă.

„Din discuțiile pe care le-am avut informal cu celelalte grupuri, au ajuns peste tot, la toate aceste partide. Nu s-au trezit aceste partide peste noapte să facă un proiect așa în care să dea un teren de peste 400.000 mp gratuit.

Din informațiile publice, e cu dedicație pentru grupul Iulius. Îi acuz pe colegii din Parlament că au fost influențați de acest investitor, proiectul devalizează statul român. E o minciună, se va face un mare complex imobiliar, în zonă e 1.000 de euro mp”, a susținut Cătălin Drulă pentru Europa Liberă.

Deputatul USR a adăugat că este posibil ca legea să fie contestată la Curtea Constituțională. O sesizare la CCR a fost cerută și de UDMR, după ce plenul a respins retrimiterea proiectului la comisie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri