Institutul OnconGen din Timişoara, care lucrează la dezvoltarea vaccinului împotriva coronavirusului SARS-Cov-2, a fost vizitat de ambasadorul Indiei în România.

Rahul Shrivastava, ambasadorul Indiei la Bucureşti, a solicitat o întâlnire cu echipa care lucrează la elaborarea vaccinului românesc împotriva coronavirusului SARS-Cov-2. Diplomatul a vizitat centrul OncoGen din Timişoara, unde a stat de vorbă cu medicul Virgil Păunescu, şeful echipei care lucrează la vaccin.

“Săptămâna trecută, am fost onoraţi de vizita ambasadorului Indiei la Bucureşti, Excelenţa Sa domnul Rahul Shrivastava, care a petrecut aproximativ patru ore la Centrul OncoGen. Am vorbit despre rezultatele cercetărilor noastre, în mod deosebit despre vaccinul împotriva SARS-CoV-2 dezvoltat de noi. În urma întâlnirii Excelenţa Sa, domnul Rahul Shrivastava, acesta a declarat că ceea ce se întâmplă la OncoGen este unic şi că rezultatele cercetărilor conduc către unul dintre cele mai eficiente vaccinuri împotriva SARS-CoV-2, lucru pe care îl va prezenta într-un raport Comisiei Speciale pentru Coronavirus din India”, a transmis medicul Virgil Păunescu, şeful centrului OncoGen din Timişoara.

India este cel mai mare producător de vaccinuri din lume şi acoperă 60% din producţia mondială de vaccinuri.

“În urma discuţiilor purtate suntem siguri că putem avea un parteneriat India-OncoGen pentru producţia în masă a acestui vaccin”, susţine Virgil Păunescu.

113 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =