Caută
Close this search box.

Vedeta de lângă tine, în recital actorul Emil Boroghină

Mâine, 30 septembrie va avea loc la Teatrul Nottara din Bucureşti Noul recital al actorului Emil Boroghină, Societar de Onoare al Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova. Din comunicatul de presă care anunţă evenimentul aflăm că, spectacolul are ca nucleu două componente de o unicitate exemplară a ființei umane: Eros și Poesis şi propune spectatorului un parcurs singular, pornind  de la neobișnuitele versuri ale ,,Cântării Cântărilor”, trecând prin Dante, Petrarca, Michelangelo, Ronsard, Shakespeare și sfârșind cu Eminescu.
Este vorba despre un spectacolul care face parte din ,,Programul Vedeta de lângă tine” – Emil Boroghină, 80 de ani de viață și este o coproducție cu Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova, în cadrul Teatrului POESIS.

„Trecut-au anii ca nouri lungi pe șesuri /Și niciodată n-or să vie iară, „scria poetul nepereche– și, așa, privind cerul, trecem prin viaţă, învăţând aş spune eu, să îmbătrânim frumos, trecerea timpului aduce şi  împăcare de sine.

Actorul  Emil Boroghină a împlinit optzeci de ani. El și-a plasat viața sub semnul dăruirii și al împlinirii. Shakespeare i-a fost însoțitor, alături de autori de cărţi rare, ce fondează o lume și transmit  înțelepciune. De la Ovidiu la Eminescu, el a transformat versurile lumii într-un aliat care i-a înseninat existenţa.

În comunicatul Teatrului Nottara se menționează că actorul Emil Boroghină  nu este doar animatorul unui teatru, al unui festival ce a onorat numele lui Shakespeare  dar şi un om adevărat care şi-a iubit  şi respectat familia, prietenii,  o prezentă tonică, alimentând dialogurile cu o contagioasă pasiune. Un om adevăra!

Regia și ilustrația muzicală a spectacolului îi aparţin regizoarei  Alina Hiristea . Colaborator fidel  Ciprian Duică (Editare video) iar reprezentația este dedicată Zilei Internaționale a Poeziei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri