Caută
Close this search box.

VIDEO Cum va arăta Pământul peste 250 de milioane de ani. Continentele se vor contopi

Te-ai gândit vreodată cum ar putea arăta planeta Pământ peste 1.000 de ani? Dar peste un milion? Dar peste 250 de milioane? Un om de știință a realizat un proiect ambițios în acest sens. 

Chris Scotese, profesor la Departamentul de Științe ale Pământului din cadrul Universității Northwestern este autorul proiectului, care prezintă mișcarea plăcilor tectonice, de-a lungul următoarelor 250 de milioane de ani. Schimbările sunt lente, dar radicale și fascinante. Unele continente se vor uni, altele vor rămâne izolate.

Cum va arăta Terra peste 250 de milioane de ani

Posibile semne de viață extraterestră, descoperite în atmosfera planetei Venus

După o îndelungată cercetare a spațiului cosmic, oamenii de știință vin cu noi precizări extrem de fascinante. În norii acizi ai planetei Venus, cercetătorii au descoperit un gaz numit fosfină, ceea ce indică faptul că microbii ar putea trăi în vecinătatea Pământului, unde condițiile de viață au fost până acum greu de conceput, informează CNN.

Pe Pământ, fosfina este creată prin descompunerea materiilor organice, dar și în mediile sărace în oxigen, cum ar fi mlaștinile. Fosfina s-ar putea găsi și pe Venus, motiv pentru care experții pun la cale trimiterea unei sonde pe această planetă, apropiată de Terra. Fosfina este o moleculă formată dintr-un atom de fostor și 3 atomi de hidrogen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri