Caută
Close this search box.

VIDEO E pericol de îmbolnăvire! Arseniu şi E-coli în apa de robinet, în Bihor!

apa de robinet

Apă de la robinet cu arseniu si chiar cu bacteria E-coli. Asta plătesc mii de oameni, din mare parte din județul Bihor. Sunt avertizați de Direcţia de Sănătate Publică și se feresc să bea apă din aceste surse, dar pot oricând sa se îmbolnăvească.

În comuna Lăzăreni, nu toţi sătenii sunt racordaţi la reţeaua de apă potabilă. Cei care scot apă din fântână sunt convinşi că aceasta are calităţi deosebite. La fel cred şi despre apa care curge la robinet, informează Ştirile tVR.

Unii au auzit însă că în comună au fost probleme cu apa de la reţea. Un foraj care alimenta cu apă potabilă satul Gepiş a fost infestat accidental cu bacterii, lucru recunoscut inclusiv de autoritățile locale.

Între timp, localitatea a fost racordată la Compania de Apă Oradea. În zeci de alte localităţi însă apa care curge la robinet este un adevărat pericol. Direcţia de Sănătate Publică a făcut o sută de măsurători şi în peste jumătate dintre probe au fost găsiţi agenţi patogeni periculoşi pentru sănătatea omului.

Pentru înlăturarea neconformităților, Direcția de Sănătate Publică a lansat avertismente, a dar amenzi și chiar a sistat furnizarea apei potabile până când problemele au fost remediate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri