Caută
Close this search box.

VIDEO O mare publicaţie ar fi fost cumpărată cu bani negri din Bulgaria

Bani aduși la sacoșe din Bulgaria pentru trusturi de presă românești. Strategia pare pusă la punct pentru ca afacerile ascunse să nu ajungă niciodată în atenția publică, iar băieții deștepți să își poată vedea, liniștiți, în continuare, de combinații. Afacerea este dezvăluită de fostul procuror Mircea Negulescu, pentru Realitatea PLUS, cel care spune că banii proveniți din Bulgaria au mare legătură cu celebrul dosar Lukoil.

Negulescu: O altă problemă care eu cred că ar fi interesant ca organele statului să o investigheze pentru că eu, la momentul ăsta, nu mai sunt procuror: sumele de bani care vin din Bulgaria și cu care sunt cumpărate trusturi de presă în România. Sume de bani care vin atât prin conturi, cât și la sacoșă.
Leca: Gazeta Sporturilor a fost cumpărat în 2018 de exemplu, de grupul elvețian împreună cu o companie chiar din Bulgaria… sport media grup.
Negulescu: Există organe abilitate ale statului care pot să verifice care este interesul pentru care anumite trusturi de presă sunt cumpărate din Bulgaria cu bani proveniți din Bulgaria.

Leca: Dar atunci cum ați dat peste această informație? Lukoil își pregătea oricum un fel de mutare și de desant la vecinii bulgari.
Negulescu: Prin mijloace de investigare specifice, vă dați seama că am avut acces la astfel de informații.

Leca: Am înțeles. Mirarea mea… ar fi ok înțeleg la o companie… rusească… înțeleg și filiera direct legăturile mai adânci și mai strânse cu Bulgaria, dar nu înțeleg cum întâmplător sau nu tot din Bulgaria vin banii și se cumpără trusturi de presă în România.
Negulescu: Sunt organe abilitate ale statului care pot investiga aceste lucruri. Este foarte simplu, dacă mergi și urmărești conturile bancare și operațiunile comerciale care se fac.

Leca: E un grup elvețian … e Bulgaria noua Olanda pentru … cum ajung din Bulgaria ajung să fie din Bulgaria cumpărate în România?

Negulescu: Da, pai de exemplu Petrotel Lukoil are hbb Olanda… de exemplu, firma mare e hbb Olanda… nu în Moscova. E posibil să fie tot așa un mod d-ăsta de abordare… maniera care ar trebuie cercetată de organele de specialitate.

Leca: Aveți altfel de informații … hub financiar unde se amestecă banii?
Negulescu: În momentul acesta, mi-e greu să îmi expun o opinie pentru că nu am acces la informații eu v-am spus doar ce știu și cred că ar fi interesant ca organele judiciare ale statului român să cerceteze un pic și să facă un pic de lumină în situația asta care mie mi se pare oarecum specială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri