Caută
Close this search box.

VIDEO. Simona, spectaculoasă și după marea semifinală! Cu cine joacă finala?

simona halep

Simona Halep va juca finala turneului de la Roma după ce a învins-o în semifinale, clar și spectaculos, cu 6-3, 4-6, 6-4, pe celebra dublă câștigătoare de simplu la turnee de Grand Slam, Garbine Muguruza.

Sportiva din România a mai avut două finale la Roma în 2017 și 2018, ambele pierdute cu Elina Svitolina. Simona este bucuroasă că nu va mai da peste aceasta în ultimul act al  competiției din Italia:

“Este a treia finală pe care o joc aici. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu o întâlnesc iar pe Svitolina în finală… am pierdut deja de două ori și nu aș mai vrea să se întâmple”.

”Este una dintre cele mai bune jucătoare din lume”

Simona a avut numai cuvinte de laudă la adresa adversarei din semifinalele de la Madrid: ”Muguruza este o jucătoare grozavă, campioană de Grand Slam, și câștigă meciuri grele în fața unor jucătoare atât de bune.

Știe cum să gestioneze situația la acest nivel. În opinia mea, ea este una dintre cele mai bune jucătoare din lume, chiar dacă e în afara Top 10. Nu mai contează doar asta acum”.

Simona a câștigat primul act cu 6-3 după 40 de minute. Primul set a fost la discreția lui Halep. Actul al doilea a fost unul echilibrat. În decisiv, Simona a avut 4-0, dar Muguruza a reușit să revină și s-a făcut 5-4. Următorul game a fost câștigat de Halep care merge în finala turneului.

Simona este la cea de-a 39 finală din carieră. Pentru sportiva din România a fost a treia victorie în întâlnirile directe cu jucătoarea din Spania. Muguruza stă mai bine la meciurile directe având cinci victorii din opt posibile.

”Din punctul meu de vedere a fost un meci foarte, foarte bun. Când am condus, am încetinit jocul, am jucat destul de moale, iar ea a putut să reintre în meci. A fost foarte puternică în unele momente, dar mă bucur că spre final am fost agresivă, ca în primul set. Când am condus mi-a scăzut un pic energia, nu știu de ce. A fost un moment ciudat. Poate că în trecut aș fi pierdut acest meci, dar de câțiva ani nu mai pierd astfel de meciuri. Mă bucur tare mult că se vede diferența și progresul mental pe care l-am făcut. Sunt foarte bucuroasă de modul în care am jucat, îmi dă mare încredere un astfel de meci cu Muguruza, pe zgură. Este o jucătoare extraordinară, mereu e greu contra ei”, a mai spus Halep.
În ultimul act va evolua în finală cu Karolina Pliskova (Cehia), cea care a ”bătut-o măr” pe Marketa Vondrousova, 6-2, 6-4.

Pentru marea campioană din Constanța este finala cu numărul 39 din întreaga carieră și a treia la rând în anul 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri