Caută
Close this search box.

Violeta Alexandru, scandal monstru: ”Pune mâna pe carte și să îți fie rușine”!

violeta alexandru

Disputa continuă pe care o duce ministrul Muncii, Violeta Alexandru, cu opozanții politici, a făcut-o să facă niște afirmații pentru care a fost aspru taxată. Un cunoscut economist i-a recomandat nici mai mult, nici mai puțin decât să mai pună mâna pe carte.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, s-a pus singură într-o poziție delicată, ajungând să fie acuzată de propagarea de fake news, ca urmare a propriilor afirmații publice.

Astfel, economistul Adrian Câciu o acuză nu face diferența între noțiuni cu care ar trebui să jongleze, având în vedere ministerul pe care îl conduce.

Totul a pornit de la o dispută legată de numărul salariaților activi din România și de consecințele crizei cauzate de pandemia de coronavirus asupra forței de muncă din țara noastră.

”Pune mâna pe carte”

”Fake news propagat de Violeta Alexandru. Aceasta zice ca sunt cu 2000 de salariați activi mai mult decât la începutul anului și ne acuză de fake news.

Eu lucrez exclusiv cu materialul clientului și pun două poze: Prima este extras din raportul anual pe anul 2019 al Inspecției Muncii publicat pe site-ul acestei instituții.

A doua este de pe site Ministerul Muncii, secțiunea date statistice. Faceți diferența și vedeți.

Sunt 15.219 salariați activi în minus.

Pune mâna pe carte și să îți fie rușine că iei șah-mat cu datele tale.

Și învață diferența dintre:
a. Forță de muncă neocupată;
b. Șomaj
c. Salariați activi.”, a scris vineri economistul Adrian Câciu pe Facebook.

”Când minte PSD, minte așa de grosolan că minciunile se văd din avion”

”Fake news promovat de PSD!!

Sunt cu 2000 de salariați activi mai mult decât erau la începutul anului. Încurajez munca și voi face tot ceea ce este posibil ca oamenii să își găsească locuri de muncă. ANOFM trebuie să facă mai mult, mult mai mult, pentru a cunoaște ofertele de muncă din fiecare județ și din București, pentru a îi sprijini pe oameni să nu fie dependenți de indemnizația de șomaj, iar perioada de șomaj să fie cât mai scurtă. PSD vrea ca oamenii să stea cât mai mult în șomaj, să își piardă aptitudinile ieșind din activitate. Eu îi vreau activi, dependenți de Stat doar pentru o perioadă scurtă, în care ANOFM trebuie să îi sprijine să își găsească un alt loc de muncă.

România sub PSD, umilită. Eu îi tratez pe oameni cu demnitate.

Imaginați-vă ce ar însemna 1 milion de șomeri: că fiecare al 5-lea angajat din România a rămas fără loc de muncă. Sau că la cei 86.000 de oameni având, în prezent, indemnizație de șomaj s-ar adăuga alți 900.000 de oameni care nu ar avea niciun ban. M-am săturat de minciunile PSD. Când minte PSD, minte așa de grosolan că minciunile se văd din avion. Să le dăm o lecție în această toamnă!

România se pregătește să atragă 80 de miliarde de euro ceea ce multiplică oportunitățile de angajare. Cred în România care muncește și, de aceea, nu văd a fi irosit niciun efort în direcția sprijinirii oamenilor să își găsească un loc de muncă.”, scrisese anterior Violeta Alexandru pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri