Virusologul german Christian Drosten, cel care la începutul anului 2020 a dezvoltat primul test la nivel mondial de diagnosticare a infecţiei cu SARS-CoV-2, a declarat, într-un interviu pentru DW că ne aşteaptă o iarnă grea, în contextul pandemiei de COVID-19.

Întrebat cât estimează că va mai dura pandemia de SARS-CoV-2, Drosten a răspuns, potrivit B1 TV, că „este foarte greu să facem prognoze globale”.

„Avem foarte multe situaţii diferite şi dificile în Europa. Iarna nu va fi uşoară. Anul viitor vom avea vaccinuri. Cred că va dura până la finalul anului viitor ca aceste vaccinuri să ajungă la anumite părţi din populaţie.

De măşti nu scăpăm aşa repede. Şi după ce vom începe vaccinarea, cea mai mare parte a populaţiei va trebui să poarte mai departe măştile.

În ţări ca Germania, cu un număr mic de cazuri de infectare, nu va exista o imunizare în masă. Probabil că aceasta nu va exista nici în celelalte ţări din Europa.

Pentru alte regiuni este greu de spus. Există date conform cărora numărul noilor infectări ar fi în scădere. Dar nu ştim dacă putem generaliza. În oraşe, epidemia pare să slăbească în intensitate, dar este la fel de posibil să revină în forţă. Există ţări, şi în Europa, care ar trebui să ia, cred eu, în curând măsuri mai dure.”, a precizat virusologul german.

129 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 4 =