Caută
Close this search box.

Vouchere de 300 de lei pentru copiii care se legitimează la cluburile sportive

ionuţ Stroe

Guvernul va acorda 30.000 de vouchere a câte 300 de lei copiilor care se legitimează la cluburile sportive.

„Astăzi Guvernul a adoptat, prin ordonanţă de urgenţă, acordarea unui sprijin financiar sub formă de voucher pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă.

Este o intervenţie urgentă în favoarea creşterii şi motivării unui număr cât mai mare de copii să practice sport în regim controlat, sigur, organizat, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor şi entităţilor sportive din România, în primul rând pentru a forma o viitoare generaţie de sportivi.

Din păcate, cifra copiilor care practică sport în regim legitimat şi organizat este mai mică decât nevoia sportului românesc. (…)

Importanţa acestui sprijin pe care îl acordăm sub forma acestui voucher de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv stă în primul rând în creşterea bazei de selecţie pentru viitorul sport de performanţă”, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, la Palatul Victoria, citat de Agerpres.

„Programul va începe o dată cu publicarea acestei OUG în Monitorul Oficial, în termen de 10 zile.

Ministerul Tineretului şi Sportului va emite şi normele de aplicare, voucherul va fi unul nominal, va putea fi obţinut o singură dată, va fi netransmisibil.

O simplă solicitare pe care copilul, odată legitimat la clubul sportiv, o poate face este suficientă pentru a transmite mai departe direcţiei judeţene pentru tineret şi sport din judeţul de reşedinţă această solicitare, urmând ca noi, ministerul, să punem al dispoziţie aceste vouchere, care pot fi folosite de copii în termen de şase luni de la dobândire.

Pentru prima fază a acestui program, pentru ultimele luni ale acestui an, ţintim un obiectiv de 30.000 de vouchere, iar dacă programul va avea succes, avem disponibilitate în a-l continua şi anul viitor”, a menţionat Stroe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri