Caută
Close this search box.

Washington Post, previzibil, şi-a anunţat susţinerea pentru Joe Biden

washington post

Prestigiosul cotidian american The Washington Post (WP) şi-a anunţat susţinerea pentru candidatul Joe Biden, în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, împotriva lui Donald Trump, pe care-l consideră ”cel mai rău preşedinte din epoca modernă”, relatează AFP.

Tradiţional, Washington Post este un susţinător al politicilor democraţilor. Tot tradiţional, majoritatea publicaţiilor americane îşi anunţă susţinerea pentru un candidat sau altul, în apropierea scrutinelor. Cotidianul are în jur de 800 de jurnalişti angajaţi şi avea în 2015 un tiraj de 356.000 de exemplare.

Într-un editorial, ziarul apreciază că fostul vicepreşedinte american este, la vârsta de 77 de ani, ”excepţional de bine calificat, prin temperamentul şi experienţa sa, să înfrunte provocările colosale” din următorii patru ani. În 2016, WP a susţinut-o pe Hillary Clinton împotriva lui Donald Trump.

După patru ani, miliardarul republican candidează la un nou mandat, la răscrucea mai multor crize istorice – pandemia covid-19, care s-a soldat cu peste 200.000 de morţi în Statele Unite şi care a afectat dur economia şi o profundă furie împotriva rasismului şi violenţelor poliţiei – în contextul unor ”autoritarisme” în plină ascensiune la nivel mondial, al unui ”recul al democraţiei” şi unei ”planete în pericol din cauza modificărilor climatice”, subliniază ziarul.

Toate aceste crize au fost ”create, exacerbate sau neglijate” de către Donald Trump, acuză cotidianul.

”Pentru a-l da afară pe cel mai rău preşedinte din epoca modernă, numeroşi alegători ar putea să voteze cu aproape oricine”, recunoaşte WP, întrucât scrutinul pare să fie înainte de orice un referendum asupra lui Donald Trump, în vârstă de 74 de ani.

Însă, ”din fericire”, alegătorii nu este necesar să-şi ”coboare criteriile” la 3 noiembrie, potrivit unui comitet de redacţie WP, care subliniază subliniază ”izvorul experienţei” fostei mâini drepte a lui Barack Obama.

Ziarul evocă instalarea lui Obama-Biden la casa Albă în 2009, în plină criză economică şi financiară, şi rolul fostului sentor Biden în negocierile cu republicanii şi democraţii în Congres, în vederea obţinerii unui plan de salvare a economiei americane.

”WaPo” – proprietatea multimiliardarului Jeff Bezos, oaia neagră a lui Donald Trump – consideră că Joe Biden va fi totodată capabil să ”poziţioneze (mai bine) Statele Unite ca un concurent capitalist al Chinei” comuniste, reînnodând alianţele internaţionale puse la încercare de către fostul magnat în domeniul imobiliar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri