Caută
Close this search box.

WTA Roma. Simona Halep a defilat cu Jasmine Paolini, 6-3, 6-4, şi este în optimi

simona halep

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a învins-o cu 6-3, 6-4 pe italianca Jasmine Paolini, locul 99 WTA, beneficiara unui wild card, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie Premier, de la Roma.

Paolini, 24 de ani, de numai 1,60 m, a început incendiar meciul cu mult mai titrata ei adversară. Micuţa jucătoare italiană are în bagajul ei tehnic o lovitură de dreapta, cu care poate face ravagii în defensiva oricărei adversare. Cu aceasta, ghidează bine jocul stânga-dreapta şi accelerează pentru a puncta decisiv, explică Adrian Petculescu, pentru News.ro.

Paolini este destul de rapidă pe teren şi, de cele mai multe ori, se fereşte să lovească pe rever, pentru a da cu dreapta inversă. Inimoasă, uşor agresivă, dar şi inconstantă, italianca a condus jocul după start şi a fost la un punct de 3-0, cu un break în ghemul secund.

Acceptată direct în manşa a doua, Halep nu a evoluat grozav, dar a înţeles repede ce puncte slabe are adversara. Insistând mult pe reverul italiencei, românca a echilibrat meciul. A parat posibilitatea de 0-3 şi cu ajutorul rivalei, care în acel ghem a comis patru duble greşeli, apoi a egalat la 2.

În ghemul al cincilea, Halep şi-a oferit serviciul, cu greşeli neforţate, după ce a condus cu 40-15. Din acel moment, principala favorită a turneului a câştigat patru ghemuri la rând şi a luat setul după 36 de minute, defilând.

În setul al doilea, Paolini şi-a regăsit jocul exuberant din startul meciului, în timp ce Halep şi-a regăsit acea crispare din evoluţie, care o face să risipească puncte cu uşurinţă. După 1-1, Halep nu şi-a mai fructificat serviciul până la 4-4.

Nici Paolini nu a făcut-o, rezultând o serie de şase break-uri consecutive, pe care fostul lider WTA a rupt-o cu un ghem la zero pe propriul serviciu, preluând conducerea cu 5-4. Italianca nu a rezistat presiunii de a salva o minge de meci, la acest scor, şi a comis o dublă greşeală, care a trimis-o pe Halep în optimi, după 6-4 şi o oră şi 23 de minute de joc.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 19.355 de euro şi cu 105 puncte WTA. În optimi, Halep va evolua cu învingătoarea dintre Daiana Iastremska din Ucraina, locul 29 WTA, şi americanca Amanda Anisimova, locul 27 WTA.

Pentru Simona Halep, acesta este al doilea turneu la care participă de la reluarea competiţiilor, după pauza cauzată de pandemia de coronavirus. Ea a câştigat, la 16 august, turneul de la Praga. La Roma, Halep a fost finalistă în anii 2017 şi 2018.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri