Caută
Close this search box.

Zoom, aplicația de videoconferințe, profituri duble în pandemie

zoom

Aplicația de videoconferințe Zoom și-a dublat profiturile pe timpul pandemiei Coronavirus.Zoom este însă vulnerabil la hackeri și a fost criticat pentru legăturile cu China.

Veniturile firmei au crescut cu 355% la 663,5 milioane de dolari pentru perioada de trei luni încheiată la 31 iulie, depășind așteptările analiștilor de 500,5 milioane de dolari.

Profiturile au crescut la 186 milioane dolari, în timp ce numărul clienților a crescut cu 458%, comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

Aplicațiile de videoconferință rămân cruciale datorită sporirii considerabile a lucrului la distanță.

Acțiunile Zoom au atins un nivel record luni, la 325,10 dolari, întrucât firma și-a sporit previziunile de venituri anuale cu mai mult de 30% până la 2,37 miliarde dolari – 2,39 miliarde dolari, față de proiecția anterioară de 1,78 miliarde dolari – 1,80 miliarde dolari.

Cheia succesului Zoom a fost capacitatea sa de a adăuga clienți plătitori – corporații cu buget ridicat – spre deosebire de cei care folosesc serviciile gratuit.

Compania a declarat că firme mari care-i folosesc serviciile au generat venituri de peste 100.000 de dolari în ultimul an, numărul lor dubându-se la 988 în trimestrul respectiv.

Zoom, împreună cu rivalii Cisco Webex și Microsoft Teams, au beneficiat de o creștere a utilizării platformelor lor de conferințe video de la impunerea măsurilor de carantină de mai multe țări în martie 2020.

Dar popularitatea crescândă a Zoom-ului a pus presiuni asupra infrastructurii, săptămâna trecută înregistrându-se unele întreruperi, de când școlile din multe părți ale Statelor Unite și-au reluat practic cursurile.

Reputația Zoom a fost, de asemenea, afectată, întrucât succesul său i-a determinat pe hackeri să deturneze videoconferințele ceea ce a expus o serie de defecte de securitate, dezvăluind că firma a trimis date de utilizator la Facebook, a susținut în mod greșit că aplicația are criptare end-to-end, permițând gazdelor întâlnirii să urmărească participanții.

Zoom s-a confruntat, de asemenea, cu critici de natură politică pentru legăturile sale cu China – unde are peste 700 de angajați, inclusiv cea mai mare parte a echipei sale de dezvoltare a produselor – care au provocat avertismente că nu este potrivit pentru utilizarea de către insituțiile publice din Statele Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri