Caută
Close this search box.

Adrian Năstase vrea să revoluţioneze cărţile de istorie. Cere ca Iohannis să fie sancţionat în ele

adrian năstase

Adrian Năstase își manifestă speranța că președintele Iohannis va fi „sancționat în cărțile de istorie”, după ce a spus că „sănătatea publică este amenințată de COVID-19, iar politica românească este amenințată de PSD”.

„Iohannis a ținut o nouă conferință de presă. În situația dramatică în care a ajuns România, cu aproape 3000 de îmbolnăviri zilnice, în parte generate de încăpățînarea să și a guvernului de a desfășura, cu orice preț, alegeri locale și de a deschide anul școlar (că argument pentru ținerea alegerilor locale), Iohannis a dat, ieri, la televizor, tot felul de sfaturi părintești, subliniind de nenumărate ori că în perioada următoare trbuie să acționăm cu toții, „împreună” pentru a opri epidemia.

„Împreună” dar, din nou, anunță Iohannis, fără PSD. El încearcă să disocieze între PSD – care este „rău”, „toxic”, „nociv”, „conservator” – și votanții săi – care sunt oarecum ok. Probabil că Iohannis nu pricepe că treimea alegătorilor care au votat PSD sunt de acord, în principiu, cu politicile acestuia, cu măsurile propuse sau întreprinse.

Încercarea celui care, în fapt, este șeful PNL și purtătorul sau de cuvânt, de a obține și „parlamentul sau”, „călcând peste cadavre”, fără a ține seama de nevoia de concertare politică inclusiv cu opoziția, va fi, în final, sper, sancționată la vot dar și în cărțile de istorie”, a scris Năstase pe blogul lui.

Președintele Klaus Iohannis a vorbit la Palatul Cotroceni despre diferența dintre abordarea politică și cea a autorităților, legată de combaterea pandemiei COVID-19.

„Sănătatea publică este amenințată de COVID-19, iar politică românească este amenințată de PSD. Sunt două pericole și trebuie să ne adresăm și într-o parte și în cealaltă parte. După alegeri, este evident că această creștere a numărului de bolnavi ne îngrijorează mai mult decât alegerile care vor veni și trebuie să luăm măsurile care se impun în prag de toamna, iarnă, fiindcă lucrurile probabil se vor complică odată cu venirea toamnei și cu vremea mai rece”, a afirmat șeful statului, într-o conferință de presă.

Iohannis a vorbit despre diferența dintre abordarea politică și cea a autorităților publice, în contextul pandemiei.

„Să nu facem o confuzie între abordarea politică, care este necesară, fiindcă societatea merge mai departe. Noi nu vrem să ne oprim undeva, în mijlocul bolii.

Dar este clar că abordarea politică este una, abordarea publică în situația de pandemie trebuie să fie una aplicată, care se bazează pe măsurile propuse de experți”, a spus șeful statului.

Totodată, Iohannis a afirmat că „nu se poate aștepta nimeni că Guvernul singur să stăpânească epidemia”.

„Este o răspundere partajată – autoritățile au partea lor de răspundere, cu măsurile, cu restricțiile, cu amenzile (…), dar fiecare dintre noi are răspunderea probabil mai mare, fiindcă boală nu se răspândește de la o autoritate la altă autoritate sau de la o instituție la o altă instituție.

Boală se răspândește de la om la om și de aceea răspunderea noastră individuală este foarte mare și nu este bine să amestecăm aceste lucruri”, a punctat Iohannis.

Președintele a amintit de procesul prin care a trecut legea privind măsurile ce pot fi luate de autorități în pandemie.

„Câteodată politicienii se bagă și unde nu trebuie și cu siguranță va amintiți că PSD a ținut în Parlament, câteva săptămâni, o lege care trebuia dată urgent pentru a permite Guvernului să ia măsuri exact pentru îngrădirea epidemiei”, a afirmat Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri