Preşedintele contestat al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a declarat că protestatarii împotriva guvernului său au comis acte de terorism şi că autorităţile vor avea un răspuns adecvat.

Lukaşenko a declarat la o reuniune de la Minsk că protestatarii au blocat căile ferate, ceea ce „poate duce la accidente grave şi la moartea multor oameni”, potrivit unor comentarii transmise de agenţia de presă de stat BelTa, citate de Agerpres.

„Acestea sunt acţiuni ale unor grupuri criminale organizate, cu semne de terorism”, a avertizat Lukaşenko. „Când linia roşie este depăşită, guvernul trebuie să răspundă”, a adăugat el.

În Minsk au avut loc proteste în masă în fiecare săptămână de la alegerile contestate de la începutul lui august, despre care susţinătorii opoziţiei susţin că au fost fraudate pentru ca Lukaşenko să rămână la putere.

Lukaşenko, în vârstă de 66 de ani, a condus Belarus, o fostă republică sovietică, timp de peste un sfert de secol, tolerând puţine diferenţe de opinii.

Aproape 600 de persoane au fost reţinuteluni, la mitinguri neautorizate din ţară, a informat Ministerul de Interne din Belarus, într-un comunicat transmis de media de stat. De asemenea, instituţia a precizat că peste 500 de persoane au fost reţinute duminică.

.

 

122 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =