Caută
Close this search box.

ALERTĂ Şedinţă convocată de Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, pe tema fondurilor europene

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat o şedinţă, pe tema fondurilor europene, la care au fost invitaţi premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan şi miniştrii Finanţelor, Economiei, Transporturilor, Fondurilor Europene şi Sănătăţii. După discuţii, preşedintele va susţine conferinţa de presă săptămânală.

MagnaNews.ro vă vaţine la curent cu declaraţiile şefului statului, în timp real.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea miercuri, 28 octombrie, ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă pe tema fondurilor europene cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Viceprim-ministrul Raluca Turcan, Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru”, a anunţat miercuri Administraţia Prezidenţială.

Cu o zi în urmă, preşedinntele i-a convocat la Cotroceni pe ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru şi specialişti în domeniul terapiei intensive, pentru a discuta despre resursele existente în condiţiile pandemiei de COVID-19.

În declaraţia care a urmat întânirii, preşedintele Iohannis a prezentat date refertitoare la paturile de terapie intensivă, ventilatoare şi alte tiopuri de materiale, indicând fondurile europene ca sursă pentru achiziţiile destinate spitalelor.

Potrivit lui Iohannis, accesarea fondurilor europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) va duce încă la o creştere a capacităţii de gestionare a crizei sanitare, astfel că numai pentru ventilatoare mecanice, de exemplu, creşterea din aprilie 2020 până în aprilie 2021 va fi de 146%, conform datelor pe care i le-au prezentat specialiştii.

”Este uimitor! În urma analizei nevoilor spitalelor, se va achiziţiona, prin proceduri specifice – iarăşi din fonduri europene – întreaga gamă de aparatură şi echipamente necesare dotării unităţilor sanitare, de la monitoare, ventilatoare, paturi, aparate de anestezie, la ecografe şi aparate RT-PCR. Accesarea acestor fonduri va avea un impact extrem de important, vom avea o creştere semnificativă la fiecare dintre aceşti indicatori, cifrele fiind calculate cu precizie de specialişti. De exemplu, fiindcă am vorbit de paturile de Terapie Intensivă – 662 de paturi de acest fel, de înaltă performanţă, au fost deja avizate pentru finanţare prin acest program şi se va realiza în perioada următoare.”, a susţinut Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri