Caută
Close this search box.

Alexander Adamescu poate fi extrădat în România

alexander adamescu

Alexander Adamescu poate fi extrădat în România! Milionarul a pierdut definitiv procesul la Curtea Supremă a Marii Britanii.

Afaceristul este acuzat că, împreună cu tatăl său, Dan Adamescu, ar fi mituit judecători de la Tribunalul București pentru a obține hotărâri favorabile în cadrul unor proceduri de insolvență care vizau firmele deținute de familie.

Pe data de 25 mai 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât arestarea sa preventivă în lipsă, deoarece acesta plecase deja din țară. În 2018, Alexander Adamescu este arestat la Londra de către polițiștii britanici, iar Instanța a decis atunci că trebuie extrădat în România.

Nefiind o hotărâre definitivă, avocații lui Alexander Adamescu au atacat-o. Curtea Supremă a Regatului Unit a respins apelul lui Alexander Adamescu.

Anchetatorii arată că în lunile iunie și decembrie 2013, Adamescu jr. împreună cu tatăl său (decedat – n.red.) a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 de euro, respectiv 23.000 de lei magistraților Ion Stanciu și Elena Rovența, judecători la Tribunalul București – Secția VII Civilă, potrivit Antena 3.

Banii, notau procurorii DNA, au fost oferiți pentru ca aceștia să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era Dan Grigore Adamescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri