Caută
Close this search box.

Ambasadorul României în Turcia: Nu avem nici un fel de informaţie despre cetăţeni români afectaţi de cutremur

Reprezentanţele diplomatice ale României în Turcia nu deţin până în acest moment informaţii despre cetăţeni români care să fi fost victime ale cutremurului de vineri din Marea Egee, care a provocat în Turcia peste zece morţi şi sute de răniţi, precum şi pagube materiale.

”Nu avem nici un fel de informaţie despre cetăţeni români afectaţi de cutremur – răniţi sau decedaţi. Colegii de la Consulatul General din Izmir au luat legătura cu autorităţile locale, cu asociaţiile românilor din zonă – nu avem nici o informaţie despre cetăţeni români aflaţi în dificultate după acest cutremur”, a declarat ambasadorul României la Ankara, Gabriel Şopandă, pentru Agerpres.

Conform celui mai recent bilanţ comunicat de Agenţia guvernamentală de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Turcia (AFAD), după seismul cu magnitudinea 6,7 pe scara Richter, 12 persoane au murit şi 419 au fost rănite în Turcia.

Cutremurul a fost urmat de mai mult de 97 de replici, 20 dintre ele cu magnitudine peste 4, a spus ambasadorul, adăugând că 17 clădiri au fost avariate în Izmir, iar autorităţile au trimis corturi, pături, perne, bucătării de campanie şi materiale de asistenţă pentru victime.

Consecinţele provocate de acest cutremur şi situaţia sanitară legată de noul coronavirus fac ca Turcia să se confrunte în acest moment cu două crize suprapuse, dar autorităţile turce au gestionat până acum eficient situaţia generată de pandemia de COVID-19, iar în zona Mării Mediterane în special numărul de victime era foarte mic, a apreciat diplomatul.

Cutremurul, produs la o adâncime de numai doi kilometri, s-a resimţit şi în Grecia, unde a făcut două victime şi a avariat mai multe clădiri pe insula Samos, precum şi în regiunile sudice ale insulei Chios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri