Caută
Close this search box.

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, îl laudă pe Florin Cîţu

ambasadorul sua

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, a ținut să își manifeste, joi, aprecierea față de activatea ministrului Finanțelor, Florin Cîţu.

„Având în vedere dezordinea cauzată de legile și reglementările puse în aplicare defectuos, pe care a moștenit-o, ministrul Cîţu s-a descurcat de minune, în efortul de a readuce România pe calea corectă. Am încredere deplină că, împreună cu echipa sa, va realiza securitatea economică necesară României!”, a declarat Zuckermann.

„Astăzi, Ambasadorul Adrian Zuckerman și Ministrul Finanțelor Publice Florin Cîţu s-au întâlnit și au discutat despre planurile Ministerului Finanțelor Publice de a asigura un cadru stabil pentru investiții, care să garanteze că economia României se va redresa rapid, după ce a fost afectată de pandemie. Chiar și la acest moment, indicii de redresare economică a României se situează la unele dintre cele mai bune valori raportate din UE.

În mai puțîn de un an de la învestirea Guvernului Orban, Ministrul Cîţu și colegii săi au depus eforturi deosebite pentru a transformă România într-o destinație atractivă, stabilă și transparență pentru investițiile străine.

Ambasadorul Zuckerman a declarat:

„Având în vedere dezordinea cauzată de legile și reglementările puse în aplicare defectuos, pe care a moștenit-o, Ministrul Citu s-a descurcat de minune în efortul de a readuce România pe calea corectă. Am încredere deplină că împreună cu echipa să va realiza securitatea economică necesară României!’”, anunță Ambasada SUA.

Pe de altă partel, PSD pregătește un proiect de lege care îl vizează direct pe Florin Cîţu. Proiectul, inițiat de Daniel Zamfir, prevede sancționarea cu închisoarea între 6 luni și 3 ani pentru miniștrii care refuză în mod repetat să se prezinte la audieri în comisiile de specialitate sau de anchetă.

„Marcel Ciolacu folosește hamsterul lui Dragnea și face o lege doar pentru mine! Sunt disperați și încearcă orice doar să scape de mine. Marcel Ciolacu a găsit unealtă perfectă să-i facă muncă de jos – hamsterul lui Dragnea. Inginerul șef peste comisia economică, da se întâmplă de ani bun în Parlament, și campion la legi respinse de CCR își pune semnătură pe încă o mizerie de lege”, a scris Florin Citu pe Facebook.

Liberalul precizează că proiectul de lege este făcut special pentru el și are scopul de a îl trimite la închisoare.

„O lege făcută special pentru mine și care are că scop să mă trimită la pușcărie. Forțează apropbarea până la alegerile parlamentare. Lui Marcel Ciolacu și hamsterului lui le spun doar atât. Nu va mai agitați tovarăși. Mai este puțîn și scăpăm România de voi”, a conchis Citu.

Senatorul PSD Daniel Zamfir a depus la Senat, în procedura de urgență, un proiect de lege care prevede sancționarea cu închisoarea între 6 luni și 3 ani pentru miniștrii care refuză în mod repetat să se prezinte la audieri în comisiile de specialitate, comisiile de anchetă sau în Parlament.

Inițiativa legislativă semnată și de alți 11 parlamentari social-democrați modifică și completează Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, prin introducerea unui nou subpunct la articolul 8 alineatul (2) Constituie, de asemenea, infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani următoarele fapte săvârșite de către un membru al Guvernului: „c) Refuzul repetat de a se prezența la lucrările comisiei permanente la care este invitat, în cadul activității de informare a Parlamentului de către membrii Guvernului, potrivit art. 111 alin. (1) din Constituția României, republicată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri