Caută
Close this search box.

Ambrozia, ea e de vină! Ciolacu greşeşte numele rectorului UMF Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, când îl anunţă pe lista PSD

leonard azamfirei

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş (UMFST), Leonard Azamfirei, va candida pe listele PSD, la alegerile parlamentare, a anunţat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD i-a greşit numele rectorului atunci când l-a prezentat şi i-a spus „Ambrozie Leonard”, a numit instituţia pe care acesta o conduce „facultatea UMF” şi a spus că speră ca Azamfirei „să dea culoare legislaţiei”, în viitorul parlament. Azamfirei va deschide lista PSD la Senat, în Mureş, conform News.ro.

Ciolacu a declarat:

„Noi considerăm că lipsa cronică de specialişti în actualul guvern este cea mai mare problemă a României şi a guvernului PNL, condus de Ludovic Orban. Toate deciziile Guvernului nu au ţinut cont de părerile specialiştilor şi au fost luate numai prin prisma unui interes politic şi electoral.

Scenariul roşu cu care se confruntă azi Bucureştiul dovedeşte acest lucru şi lipsa totală de soluţii, mai ales în ceea ce priveşte prevenirea răspândirii pandemiei. Ne aflăm în faţa celei mai mari crize sanitare şi, din punctul nostru de vedere şi a specialiştilor din PSD, şi în faţa uneia dintre cele mai mari crize economice.

Azi doresc să vi-l prezint pe domnul profesor doctor Ambrozie Leonard (sic!), rectorul facultăţii UMF (sic!) din Târgu Mureş, un specialist atât ca rector, cât şi medic primar ATI. Vă mulţumesc că aţi răspuns invitaţiei mele şi a domnului Dîncu şi sper ca în viitorul Parlament să daţi culoare legislaţiei (sic!) din domeniul medical şi al Educaţiei”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

Leonard Azamfirei a precizat că speră ca expertiza sa în domeniul Educaţiei şi Sănătăţii să aducă un nou suflu social-democraţiei:

Am răspuns acestei invitaţii pentru că am văzut o dorinţă de schimbare prin oameni noi, prin voci noi. Social-democraţia e un lucru care trebuie să aducă bunăstare oamenilor şi unde dacă nu în zona de învăţământ şi sănătate nu este mai apropiat de social-democraţiei.

Statul trebuie să fie deasupra politicii de partid. Misiunea mea ca viitor parlamentar e una pe care o leg de Parlamentul României şi în plan ulterior şi de partidul la care am aderat.

Mă simt confortabil, având această libertate de gândire şi exprimare, şi cred că expertiza pe care o aduc eu, alături de alţii, poate să dea un nou suflu social-democraţiei în România.

Până acum, PSD are mai mulţi experţi în Sănătate, care candidează la alegerile parlamentare. Astfel, Alexandru Rafila va deschide lista de la Bucureşti, la Camera Deputaţilor, Adrian Streinu-Cercel va fi pe locul doi la Senat, tot în Bucureşti, după Gabriela Firea, care deschide lista candidaţilor social-democraţi în Capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri