Cu toate că la nivel global pandemia provocată de virusul chinezesc încă face ravagii, se pare că acest stat a descoperit rețeta succesului și a decis să renunțe la obligativitatea măștii după ce numărul de noi infectări a început să scadă considerabil.

Pandemia încă afectează destul de puternic Statele Unite ale Americii. Cu toate acestea, Mississipi devine primul stat din SUA care renunță la obligația de a purta mască, ca urmare a numărului scăzut de noi infectări cu virusul chinezesc.

Ordinul executiv prin care masca de protecție a devenit obligatorie a intrat în vigoare pe data de 4 august. Începând de atunci, Guvernatorul Tate Reeves a decis să prelungească de mai multe ori perioada în care ordinul este aplicat

În urmă cu doar câteva zile, pe baza rapoartelor care indică o scădere semnificativă a numărului de infectări și a persoanelor care ajung în stare gravă la spital Reeves a declarat că va fi posibilă eliminarea anumitor restricții, printre care și obligativitatea măștilor de protecție.

Noul ordin executiv a intrat în vigoare miercuri, la ora 17:00, și expiră pe 11 noiembrie – după alegerile prezidențiale. Conform acestui ordin, evenimentele în spații închise pot avea cel mult 20 de participanți, iar evenimentele în aer liber pot avea maximum 100 de participanți.

Aceste restricții nu se aplică secțiilor de vot, entităților religioase și școlilor, conform ordinului.

Care e situația pandemiei
Până în aceste momente, în Mississippi au fost efectuate 823.185 de teste. Au fost înregistrate 98.886 de cazuri COVID-19 și 2.979 de decese.

„Nu extind perioada în care masca de protecție este obligatorie, dar vreau să fiu clar, cred că măștile funcționează”, a spus Reeves. „Cred că faptele și datele confirmă acest lucru”.

Reeves a spus că vor exista în continuare restricții privind numărul de persoane cărora li se permite accesul în restaurante și baruri. Reeves a spus că oamenilor li se va cere în continuare să poarte măști în timp ce participă la meciurile de fotbal.

„Trebuie să fim înțelepți și mai trebuie să avem încredere în oamenii din acest stat. Cetățenii trebuie să aibă grijă de ei înșiși și să ia decizii înțelepte”, a mai adăugat Reeves, scrie Fox News.

185 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 7 =