Caută
Close this search box.

Arafat, legat de pandemia de coronavirus: „Nu pot să vă garantez nimic”.

raed arafat

Secretarul de stat Raed Arafat, a declarat, întrebat dacă în primăvara anului viitor vom putea răsufla ușurați legat de pandemia de coronavirus: „Nu pot să vă garantez nimic”.

„Cât de greu va fi valul doi depinde de noi. Dacă reușim să stopăm creșterea, să începem o descreștere, care durează, e clar că putem ține situația sub control. Dacă nu se respectă regulile, dacă sunt presiuni să nu se ia anumite măsuri, restricții, dacă continuăm în această logică, s-ar putea ca lupta să fie mai grea și mai lungă”, a spus secretarul de stat.

Întrebat dacă, în cel mai fericit caz, la primăvară putem răsufla ușurați, Arafat a răspuns: „Nu pot să vă garantez nimic pentru că nu știu cum va fi comportamentul. Noi nu am trecut printr-o iarnă serioasă cu virusul ăsta, am început prin martie”.

Chestionat, de asemenea, dacă lucrurile s-ar putea înrăutăți, Arafat a răspuns că înrăutățirea lucrurilor nu este numai în România și România nu stă cel mai prost ca și cifre.

„Toți se confruntă cu rezistența împotriva purtării măștilor de protecție, a respectării regulilor. Măsurile de prevenire sunt soluția. Noi nu putem opri virusul. Virusul nu știe legi, nu știe nimic. E prezent. Ne protejăm, e bine, nu ne protejăm, își face treaba mai departe. Chiar și unii care respectă regulile se infectează. Nu putem spune că dacă am purtat mască și m-am dezinfectat pe mâini sunt scutit 100% de infecție, dar reduc riscul la minim”, a afirmat șeful DSU, adăugând: „Cu cât cresc mai mult cazurile în terapie intensivă, situația va fi mai grea, inslusiv să luăm niște măsuri de limitare elective pe care și alții le-au luat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri