Caută
Close this search box.

Arafat, MESAJ pentru cei care vor să meargă la pelerinaj: Cei care îi îndeamnă nu dau 2 lei pe viața lor!

raed arafat

Oamenii care îi îndeamnă pe credincioși să meargă la pelerinaje, contrar deciziei autorităţilor, „nu dau doi lei” pe viaţa enoriaşilor, a spus medicul Raed Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susţine că în astfel de situaţii, cum este pelerinajul la moaştele Sf. Parascheva, viaţa oamenilor poate fi pusă în pericol, pentru că riscul de infectare cu coronavirus este mare.

„Eu sper ca lumea să fie înțeleaptă în final, să lase la o parte toate îndemnurile care sunt împotriva acestor măsuri, să-i lase la o parte pe cei care le spun că nu e nicio problemă. Oamenii ăștia, credeți-mă, nu țin nici 1% la binele lor. Asta e problema!”, a declarat Raed Arafat, potrivit b1.ro.

Arafat: Când spui oamenilor „puteți face ce vreți”, îi îndemni să-și pună viața lor în pericol
Întrebat la cine se referă, secretarul de stat a răspuns: „Indiferent… E plin Facebook-ul de comentarii. În momentul în care le spui oamenilor `nu respectați regula`, `nu respectați aceste reguli, voi puteți face ce vreți`, înseamnă că-i îndemni să-și pună viața lor în pericol. Fără să vorbesc de o persoană sau alta”.

Şeful DSU a continuat spunând că cei care îi vor îndemna pe credincioși să meargă în pelerinaje, în plină pandemie, „nu dau doi lei” pe viețile acestor oameni.

„Regula care e stabilită prin Comitetul Național pentru Situații de Urgență e că deplasarea la pelerinaje nu e permisă. Dacă acest lucru se va întâmpla, contrar regulii, vor fi luate măsuri ca să se stopeze această mișcare, pentru că riscul e foarte mare.

Oamenii care vor urca în autocare, îndemnați de oricine, nu mă interesează cine, ca să meargă câteva ore până la destinație și înapoi câteva ore să se întoarcă, trebuie să știe că persoana care îi îndeamnă să facă acest lucru nu dă doi lei pe viața lor, pentru că îi pune în pericol! Asta trebuie să se înțeleagă”, a insistat medicul Raed Arafat.

Pelerinaj la Iaşi, în plină pandemie
Începe pelerinajul la moaştele Sfintei Parascheva de la Iaşi şi pentru prima dată în ultima sută de ani, credincioşii vor fi ţinuţi la distanţă, din cauza pandemiei de coronavirus.

De asemenea, cei care vor fi prezenţi la slujba de acolo vor trebui aibă buletinul la ei, pentru a dovedi jandarmilor faptul că locuiesc în municipiul Iaşi, şi nu vin din alte judeţe, potrivit noilor reglementări.

Procesiunea religioasă începe pe 8 octombrie, iar cei care sunt din alte localităţi au încercat să profite de zilele premergătoare şi au „furat” startul, astfel că au mers cu 2-3 zile înainte acolo.

Ei ştiu că de mâine, autorităţile vor fi la intrarea în curtea bisericii şi îi vor legitima pe cei care vor veni, pentru a vedea dacă locuiesc în Iaşi, aşa cum prevăd noile reglementări.

Pelerinii au stat la coadă cu sau fără masca de protecţie şi au sărutat icoana Sfintei Parascheva, aşa cum au făcut an de an, deşi suntem în plină criză de coronavirus.

COVID în România, zi cu record absolut
România a stabilit, miercuri, un nou record negativ în ceea ce priveşte numărul oamenilor care s-au infectat cu coronavirus, pacienţi care au murit infectați cu acest virus, dar şi de persoane internate pe secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI).

Astfel, în ultimele24 de ore, 2.958 de români s-au infectat cu coronavirus, 82 au murit și 612 sunt internați la ATI.

Până astăzi, 7 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 142.570 de cazuri de persoane cu COVID – 19 şi 5.203 persoane au murit.

Un răspuns

  1. Cata nesimțire sa vorbești atât de ostentativ împotriva unor oameni . Trebuie sa dii foarte înapoiat sa nu citești cat de slab e acest virus si toată isteria asta e făcută pt a distruge firme afaceri .
    Acum scade prețul acțiunilor!
    Sunt cumpărate pe nimic de escroci internaționali, asta e scopul isteriei. Blocajul activităților si falimentarea lor, scăderea prețului acțiunilor. Au ajuns acționari majoritari in Europa unii care s au folosit de aceasta metodă.
    Cine lucrează in domeniul medical știe la ce presiune sunt supuși medicii sa declare orice drept covid.
    Aparatele dau fals pozitiv.
    Totul e o afacere in folosul celor care acum cumpăra totul si au nevoie de preturi mici .
    Aata e o tehnica cunoscuta. Colegii care au avut covid au stat acasă au mâncat nu i a durut nimic.
    În manuale se scrie ca acest corona virus dă ,,răceli comune,, adică toți am avut așa ceva si nu înseamnă nimic.
    Măsurile sunt criminale ajung oamenii fara servici !!! Cu datorii la banca !!!
    Ajung vai de ei copii cer, e nevoie de achitarea ratelor la banci, daca nu mai lucrează din ce să mai dea înapoi?
    Asta e problema care chiar are consecințe !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri