Caută
Close this search box.

Atac fiscal-bugetar. Noul program de guvernare al PSD prevede creșterea pensiilor cu încă 32%

rectificarea bugetară

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a prezentat miercuri noul program de guvernare al PSD pentru alegerile parlamentare programate pe 6 decembrie.

Programul de guvernare prevede creșterea pensiilor cu 32% în următorii patru ani – suplimentar față de creșterea cu 40% care ar fi trebuit să intre în vigoare în acest an, dar care a fost redusă de guvern la o creștere de 14%.

PSD mai promite creșterea cu 57% a salariului minim brut pe economie, dublarea alocațiilor pentru copii, scăderea impozitului pe veniturile salariale ale angajaților în funcție de numărul de copii.

Nici un proiect de mare infrastructură nu e menționat în documentul făcut public de PSD, care arată însă că în 2021 va face investiții publice mai mari cu 12 miliarde de lei decât cele din acest an.

În ceea ce privește creșterea veniturilor bugetare, PSD propune măsuri precum digitalizare/interconectarea caselor de marcat la ANAF, reducerea arieratelor recuperabile la buget, raționalizarea cheltuielilor și prioritizarea proiectelor finanțate din bani publici, introducerea contractelor de performanță în instituții publice și companii de stat.

PSD propune și schimbarea radicală a politicii fiscale, prin:

  • impozit zero pe salariul minim
  • Scăderea impozitului la salariați în funcție de numărul de copii
  • Scădere impozit la salariile mai mici de 6.000 de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri