La Arad, se fac anchete, după ce autoritățile au constatat că mulți oameni vând online porci sub acoperirea unor anunțuri false pentru a evita interdicțiile instituite pentru zonele cu focare de pestă porcină africană.

La Arad se fac anchete, după ce autoritățile au constatat că mulți oameni vând online porci sub acoperirea unor anunțuri false pentru a evita interdicțiile instituite pentru zonele cu focare de pestă porcină africană, potrivit TVR.

DSV a demarat o campanie de informare, fiind distribuite broşuri şi alte materiale tipărite care conţin recomandările autorităţilor și măsurile pentru limitarea extinderii pestei porcine africane. Vânzătorii apelează la această variantă pentru a îngreuna cercetările autorităților și pentru a înșela căutările după cuvinte cheie.

Pe paginile de internet care conțin anunțuri de vânzare-cumpărare sunt postate oferte pentru lemne sau încălțăminte, dar apar și fotografii cu porci.

Cei care vor fi găsiți vinovați riscă să li se confiște porcii, să fie amendați și să aibă dosar penal. În județ sunt 35 de focare de pestă porcină africană în 16 localități.

230 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here