Caută
Close this search box.

Bărbat trimis în judecată după ce şi-a omorât mama. A fugit apoi din ţară de două ori

dna

Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a anunţat luni că a fost trimis în judecată un bărbat în vârstă de 46 de ani pentru comiterea infracţiunilor de violenţă în familie în modalitatea omorului şi violenţă în familie în modalitatea lovire sau alte violenţe.

“În fapt, s-a reţinut că, la data de 15 martie 2019, în timp ce se aflau la locuinţa comună de pe raza satului Cetea, comuna Galda, judeţul Alba, inculpatul a agresat-o fizic pe mama sa în vârstă de 79 ani, iar la data de 19 martie 2019, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a exercitat violenţe repetate şi de mare intensitate asupra aceleiaşi victime, cauzându-i multiple leziuni care au condus la decesul acesteia”, se arată în comunicatul citat de News.ro.

Bărbatul a fugit după comiterea faptei, el fiind prins în străinătate. A fost arestat preventiv, dar la un moment dat instanţa a înlocuit această măsură cu cea a controlului judiciar, iar bărbatul a fugit din nou din ţară.

“Inculpatul a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv. Menţionăm că, iniţial, inculpatul s-a sustras urmăririi penale, părăsind teritoriul ţării, fiind arestat preventiv în lipsă, măsura preventivă fiind pusă în executare prin intermediul unui mandat european de arestare.

Având în vedere complexitatea probatoriului administrat în cursul urmăririi penale, care a presupus efectuarea mai multor expertize în diferite domenii de specialitate, măsura arestării preventive a fost prelungită succesiv, ulterior fiind înlocuită cu cea a controlului judiciar, ale cărei obligaţii au fost încălcate de către inculpat, care a părăsit iarăşi ţara, motiv pentru care acesta a fost din nou arestat preventiv în lipsă”, mai precizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba. Dosarul a fost trimis pentru soluţionare Tribunalului Alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri