Parisul și în zona metropolitană va închide barurile, pentru două săptămâni, a anunță prefectul poliției, care a comunicat mai multe restricții noi, pentru a combate avansul pandemei de Covid-19.

Excepție vor face restaurantele, care vor rămâne deschise, dacă este respectat noul protocol sanitar, a adăugat reprezentantul autorităților.

În privința centrelor comerciale și marilor magazine, se va impune o limită legată de numărul de persoane care se pot „încrucișa” în aceste spații.

Astfel, magazinele vor trebui să primească maximum un client pentru 4 metri pătrați.

Se vor închide, de asemenea târgurile și centrele de expoziții, adică în următoarele două săptămâni nu se vor organiza congrese, reuniuni profesionale sau spectacole.

Piscinele vor fi închise de marți, însă doar pentru adulți, ele rămânând deschise pentru minori, fie că este vorba de un cadru școlar, asociativ sau privat, a explicat prefectul.

În schimb, sălile de sport și de fitness rămân închise pentru toată lumea.

Stadioanele și terenurile de antrenament vor putea rămâne deschise, cu condiția să reunească mai puțin de 1.000 de persoane, sau jumătate din capacitatea lor, dacă aceasta este mai mică de 1.000 de persoane, a mai spus Didier Lallement.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here