Caută
Close this search box.

Bercea Mondialu şi fiul său au fost condamnaţi la închisoare pentru tentativă de omor

Curtea de Apel Craiova a decis, miercuri, condamnarea definitivă a lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondialu, la 13 ani şi 272 de zile de închisoare pentru o tentativă la omor săvârşită în anul 2009 împotriva unui fost viceprimar al municipiului Slatina, Valeriu Matei, instanţa craioveană menţinând decizia instanţei de fond, pe parte penală – Tribunalul Olt – dată în urmă cu un an.

În acelaşi dosar, Laurenţiu Anghel, fiul lui Sandu Anghel, a fost condamnat la 9 ani şi 6 luni de închisoare.

Curtea de Apel Craiova a decis să reducă cuantumul daunelor morale pe care inculpatul Anghel Sandu trebuie să le plătească către partea civilă Matei Valeriu, de la 40.000 la 10.000 de euro.

„Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchet, inculpatul Anghel Laurenţiu şi partea civilă Matei Valeriu. Admite apelul declarat de inculpatul Anghel Sandu.

Desfiinţează, în parte, sentinţa sub aspectul laturii civile. Reduce cuantumul daunelor morale la care a fost obligat inculpatul Anghel Sandu către partea civilă Matei Valeriu, de la 40.000 de euro la 10.000 de euro, sumă ce va fi plătită în lei la cursul valutar al BNR din data plăţii.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei care nu contravin prezentei decizii. Obligă pe apelantul parte civilă Matei Valeriu la 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Obligă pe apelantul inculpat Anghel Laurenţiu la 800 lei cheltuieli judiciare către stat. Onorariile avocaţilor desemnaţi din oficiu rămân în sarcina statului”, se precizează în decizia Curţii de Apel Craiova, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri