Cădere abruptă a bursei, pe fondul îngrijorărilor provocate de noul val epidemic și de perspectivele de revenire a economiei. Indicele Dow Jones a încheiat ședința cu o scădere de 650 de puncte (-2,3%), dar în timpul zilei pierduse și 800 de puncte.

Nici incertitudinile legate de alegerile prezidențiale nu ajută. Șansa din ce în ce mai slabă a unui nou pachet de stimulare financiară nu este un factor nou pentru piață, dar a contat totuși în ultimele săptămâni, arătând că pentru investitori planurile de recuperare sunt vitale.

„Ar trebui să fie atenți, deoarece orice creștere gravă a cazurilor va provoca o scădere a ritmului redresării economice” a declarat James Meyer, directorul de investiții al Tower Bridge Advisors, citat de Biziday.

Totodată, China a anunțat astăzi că va sancționa firmele de apărare americane pentru vânzările de arme către Taiwan. Astfel, va impune sancțiuni Boeing, Raytheon și Lockheed Martin, precum și persoanelor implicate în acordul propus de 1,8 miliarde de dolari. În urma anunțului, acțiunile industriale au scăzut puternic.

Într-un editorial publicat în New York Times, economistul Robert Shiller (laureat al premiului Nobel) spune că încrederea scăzută a investitorilor și prețurile ridicate ale acțiunilor după boomul din această vară cresc riscul unei prăbușiri a pieței. Robert Shiller a mai precizat că pandemia de coronavirus și viitoarele alegeri a crescut anxietatea investitorilor la cea mai mare cotă din ultimii ani.

174 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here