Dacă vă număraţi printre cei care nu au gustat până acum castane coapte, ar trebui să le încercați mai ales după ce veți afla care sunt proprietățile și beneficiile castanelor coapte.

Toamna și mai cu seamă luna octombrie este luna castanelor, fructe cu multiple beneficii asupra sănătății organismului.

Iată mai jos care sunt proprietățile și beneficiile castanelor coapte:
În primul rând, castanele conţin tot atâta vitamina C cât lămâia, deci sunt benefice pentru întărirea sistemului imunitar.

Au un conținut ridicat de fier, care previne anemia, dar şi multe fibre, care uşurează digestia, facilitând tranzitul intestinal și tratând constipația, dar și diareea. Extractul de castane are un efect benefic asupra probioticelor din tractul intestinal.

Castanele mai conțin vitaminele: B, C, E, minerale precum: mangan, potasiu, calciu, magneziu, fosfor, sodiu, fier, cupru, dar şi multe fibre, cu rol benefic în digestie.

Castanele se numără printre fructele cele mai bogate în potasiu.

Sunt foarte nutritive, o castană are o valoare calorică de aproape 200 de kcal la 100 de grame.

Consumul de castane ține tensiunea sub control și sunt benefice pentru afecțiunile cardiovasculare, datorită conținutului ridicat de potasiu. Acest conţinut mare de potasiu reduce excesul de sodiu din organism cauzat de cantităţile mari de sare din alimentaţia noastră.Daca suferiți deja de afecțiuni cardiovasculare, ar trebui să luați în calcul includerea castanelor în dieta alimentară pentru reducerea riscurilor.

518 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here