Caută
Close this search box.

Casele de modă scot măști și haine antimicrobiene asortate

Casele de modă scot măști de protecție decorate sau cu logo-urile companiilor, dar și haine care să se asorteze. Toate, antimicrobiene. Dar iată cât de eficiente sunt în lupta cu noul coronavirus.

Fără sfârșitul pandemiei globale la vedere, casele de modă și îmbrăcăminte sport și-au adaptat rapid liniile de producție pentru a include măști de față decorate cu logo-uri și modele elegante, scrie CNN.

În timp ce măștile din stofă, din materiale tradiționale, pot ajuta la încetinirea răspândirii Covid-19, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, unele companii merg cu un pas mai departe. Acestea comercializează accesorii noi și, în unele cazuri, linii de îmbrăcăminte întregi, având proprietăți antimicrobiene, aplicații care inhibă creșterea microorganismelor, cum ar fi bacteriile și ciupercile, sau reduc activitatea virală.

În SUA, mărcile nu pot pretinde că produsele vor proteja purtătorii de SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19, fără a furniza suficiente dovezi. Prin urmare, unele etichete fac pur și simplu aluzie la o protecție sau igienă suplimentară, deși literele mici arată adesea că tratamentele antimicrobiene sunt destinate doar inhibării creșterii bacteriene sau virale, nu protejării utilizatorului de agenți patogeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri